Njemačko vijeće za dizajn ponovo nagradilo MS&WOOD, štand na Sajmu u Kelnu posjetio vlasnik branda Natuzzi

Fojnica, 4. februar 2019. - Bosanskohercegovačkom proizvođaču namještaja MS&WOOD (Majstori i drvo) pripala je nagrada “ICONIC AWARDS: INNOVATIVE INTERIOR Selection 2019” u kategoriji “Furniture”, koju dodjeljuje ugledno Njemačko vijeće za dizajn (German Design Council - Rat fur Formgebung), i to za stolicu sa rukonaslonom iz kolekcije Elle.

04.02.2019

Model za spas bosanskih šuma – kako do 11 miliona novih sadnica šume godišnje

Fojnica, 1. juni 2016. – Radnici bosanskohercegovačke industrije namještaja MS&WOOD (Majstori i drvo) iz Fojnice zasadili su u akciji pošumljavanja 11.000 sadnica smrče na širem lokalitetu planine Vranica. Akcija pošumljavanja provedena je u saradanji sa “Šumarijom Fojnica” - Šume SBK.

01.06.2016

Kako da napravite viseći vrt u svom domu

Ljubav prema biljkama nema granica, pa je tako blogerka Mandi uspjela da u maloj kuhinji nađe mjesta za mini viseći vrt. U okviru kuhinjskog prozora, napravila je mini žardinjeru u običnoj plastičnoj cijevi i okačila je na lančić tako da može lako da se pomjera ili – po potrebi – podigne ili spusti!

06.05.2016

Napravite oazu mira na balkonu

Svi volimo boraviti na svježem zraku, pa bio on i gradski, a s malo novca, malo prostora i malo kreativnosti možete napraviti svoju privatnu oazu.

28.01.2016

Balkon i terase zimi

Zaljubljenici u vrt koji ne žele prestati raditi na otvorenom zimi mogu promijeniti izgled balkona ili terase. Postoji nekoliko stvari koje možete raditi na za zimskog vremena: uvelo cvijeće se može zamijeniti zimzelenim biljem poput jele, pitomog i divljeg ružmarina.

09.01.2016

Cvijeće i grmovi u bojama jeseni

Trik kod planiranja ukrasnog vrta je pametan odabir vrsta, tako da se u svakom periodu u vrtu nešto događa. Pod time se misli - da osiguramo raznolikost oblika i boja. Taj efekt se najbolje postiže sadnjom cvjetnica.

12.10.2015

BALKON - KUTAK ZA ODMOR

Osim što lijepo izgleda, na njemu možete u miru čitati svoje omiljeno štivo, piti kaficu s prijateljicom ili jednostavno sjediti i uživati... Upravo fotografije koje smo prikupili, dokaz su kako se lijepo i maštovito, a za vrlo malo novca može urediti balkon!

04.10.2015

10 najotpornijih ukrasnih biljki koje možete imati u vašoj bašti

Ako niste najvještiji u uzgajanju cvijeća te ono iz dana u dan vene, nemojte se brinuti. Donosimo deset biljaka koje je gotovo nemoguće “uništiti”

29.08.2015

Kako da vam cvijeće duže traje?

Znate li kako da produžite životni vijek cvijeća koje ste stavili u vazu? Donosimo par profesionalnih trikova koji vam mogu pomoći u tome.

19.08.2015

9 koraka do mini bašte u kući

Slijedite savjete stručnjaka i za manje od dvije nedjelje i vi možete imati sveže sastojke za salatu ili dodatke jelima.

05.08.2015

Ne bacajte – prenamijenite! Kreativne klupe (i ležajevi) za dvorište i terasu

Uredite svoje dvorište i terasu na zanimljiv način i od materijala koje već imate

14.07.2015

Klupa u dvorištu, vrlo jednostavno i za malo novca !

Vrlo često se nađemo u nedoumici kakav vrtni namještaj izabrati za svoje dvorište? A onda se pojavi nova dilema, imamo li dovoljno novca za njega? Vrtni namještaj ne mora da bude skup. Ako ste nedavno sagradili svoju vikendicu ili ako čuvate preostale blokove, postoji način kako da ih iskoristite.

11.06.2015

Vrt na balkonu

Ako živite u stanu, a ipak želite vrt, možete ga imati na svome balkonu. Važno je da koristite prostor u visinu, koristeći police i viseće vaze.

20.05.2015

Zimska dekoracija za vašu baštu

Unesite malo živosti u svoj vrt i tokom hladnih snježnih dana i pokažite da zima i šarenilo boja - kada je bašta u pitanju - mogu da postanu i najbolji prijatelji!

25.09.2014

Posljednji radovi u vrtu

Jesen je polako iza nas i večeri postepeno postaju hladnije. Zima se brzo približava. Čemu se to vlasnici vrtova raduju ujesen? Pripremi za zimu naravno!

22.09.2014

Metalni vrtni namještaj

Metal je najizdržljiviji i najtrajniji materijal od koga se pravi vrtni namještaj. Pored svoje trajnosti krasi ga i prilagodljivost. Postoje dva osnovna tipa metalnog vrtnog namještaja; namještaj od kovanog željeza i namještaj od aluminijuma.

21.08.2014

Začinsko bilje za ukusniju trpezu i mirisnu kuhinju

Ako u svoju kuhinju uvrstite svježe umjesto sušenog začinskog bilja, poželjećete da svaku od tih divnih mirisnih biljaka imate pri ruci uvijek. Piletina više neće biti samo piletina.

23.07.2014

Ugodne ideje za dizajn balkona

Balkon može imati više uloga nego što se to čini. Može se pretvoriti u mnoge druge prostorije i time stvoriti još jedan ugodan prostor u domu.

22.07.2014

Juli je mjesec lubenice

Osvježava li išta kao lubenica?! Nismo sigurni je li više uživamo u osvježavajućem slatkom okusu ili nam je privlačnija kombinacija jarkih boja na tanjiru.

07.07.2014

Vrt na balkonu – Vaša oaza u centru grada

Ukoliko volite baštovanstvo, ne može vas sprečiti ni to što živite u stanu, zasadite povrće na terasi. Ko kaže da povrće možete gajiti samo u bašti? Za sve one rođene baštovane koji su "osuđeni" na život u stanovima, predstavljamo vrtove na terasama!

04.07.2014

Luksuzna 'kućica' na drvetu

Kada neko spomene kućicu na drvetu, vaša prva asocijacija sigurno je mala drvena koliba napravljena za dječiju igru...

24.06.2014

Komunikacija sa mačkom – zašto maše repom?

Mačke imaju reputaciju povučenih i zagonetnih bića. Neke jesu takve, ali većina ih pokušava komunicirati s vama sve vrijeme.

23.06.2014

Vodič za vrtni namještaj

Evo nekoliko odgovora na pitanja koja ćete postavljati prilikom uređivanja vašeg vrta !

22.06.2014

Vrijeme je da raspalimo roštilj

Dolaze nam sve topliji dani i vrijeme je savršeno da ga provedemo na otvorenome. Jedna od omiljenih "open air" aktivnosti je i piknik, povod za druženje s prijateljima uz dobru klopu, piće i muziku.

20.06.2014

A koje biljke posaditi,ovdje saznajte sve !

Niste sigurni u izboru biljaka za vaš vrt? Evo nekoliko korisnih informacija kako na jednostavan način možete uljepšati oazu vašeg mira.

18.06.2014

Kako do najboljeg vrta, balkona i terase

Budimo realni, recesija je i malo tko će provesti godišnji odmor na egzotičnom otoku u idiličnoj prirodi. A opet, zelenilo i priroda tako opuštaju i svima nam nakon toliko puno boravka u zatvorenom, pred kompjutorom, treba da sjednemo negdje na zrak, u neku ugodnu tišinu, i malo predahnemo i uživamo.

17.06.2014
21
Mar

MS&WOOD posjetili učenici i profesori iz Sarajeva i švedskog grada Trönos

Fojnica, 21. mart 2019. – Učenici, profesori i direktori...

13
Jan

Zašto mladi bježe iz BiH, II dio

Ukoliko hitno ne formiramo vlade u kojima će učestvovati s...

20
Oct

MS&WOOD obišli učenici iz Bosanske Krupe

«Nadam se da ovi mladi ljudi neće napustiti zemlju kao mno...

17
Oct

MS&WOOD dobitnik prestižne nagrade Pobjednik BIGG SEE Product Design Award 2018

Bosanskohercegovačkom proizvođaču namještaja MS&WOOD pri...

18
Jan

Kuhinja je mjesto gdje ima puno toplote

Boje u našem životu igraju veoma važnu ulogu, one djeluju...

19
Jan

...

21
Jan

Dnevna soba - blago u našem “carstvu”

Koliko truda uložimo u našu dnevnu sobu, toliko će nam se...

21
Jan

Dnevni boravak za početnike

Dnevna soba. Kako to samo lijepo zvuči. Pogotovo nakon sveg...

21
Jan

Gledanje nogometnih prijenosa opasno po zdravlje

Mnogi misle da je gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva u ...

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja