Sendvič s tunom

Topli sendviči s pikantnim začinima odagnat će brige radnoga dana za samo petnaestak minuta! Pripremaju se u mikrovalnoj pećnici, a servirati ih možete za večeru ili lagani snack za “prvu pomoć” kad se javi glad.

10.06.2016

Ne bacajte toz! Njegove mogućnosti su magične

Crni talog koji se stvori na dnu džezve ili na dnu šoljice u kojoj je bila dobro skuhana kafa, može imati višestruku primjenu. Nemojte ga bacati, nego naučite kako da ga pametno iskoristite

06.06.2016

Mane i prednosti: Da li je zdrava hrana iz mikrovalne?

Mikrovalne pećnice jedan su od najomiljenijih kuhinjskih predmeta već 60 godina.

22.05.2016

Nije svaka kadulja za čaj - ova vrsta stvara halucinacije

Uobičajeno poimanje kadulje: Stoji u kuhinjskom ormariću i njen se čajni pripravak koristi za liječenje upaljenog grla, ili se listići dodaju slanim jelima kao začin.

22.05.2016

Kadulja pročišćava krv, liječi želudac...

Smatra se da je kadulja jedna od najljekovitijih biljki na svijetu.

22.05.2016

Namaz od špinata, bijelog luka i maslina – idealan pratitelj svakog jela

Aromatičan, nutritivno bogat i ukusan namaz od špinata i maslina možete pripremiti u svakoj prilici i poslužiti gotovo uz svako glavno jelo. Osim kao povrtni namaz, u kojem možete uživati uz krišku integralnog kruha, možete ga iskoristiti i kao umak za tjesteninu ili rižu s povrćem. Vrlo ga je lako i jednostavno pripremiti.

19.05.2016

Kako od viška povrća u frižideru napraviti fine namaze

je bila rezervirana za iskusne domaćice, no uz nekoliko savjeta, slasne staklenke makedonskog ajvara ili povrtnih namaza dostupne su svima

17.05.2016

Limunska kura za jačanje imuniteta

Limun obiluje i pektinom, biljnom vlaknom koje je iznimno važno za probavu te uravnotežuje masnoće i šećer u krvi. Limunska kiselina također potiče probavu i neutralizira druge tjelesne kiseline.

07.05.2016

Pet puta “DA” za celer

Čak je i Hipokrat propisivao sok stabljike celera pacijentima oboljelima od živčane napetosti.

06.05.2016

U Milanu otvoren 21. Triennale: Veliki uspeh BH. proizvođača namještaja

Milano/Sarajevo, 4. april 2016. - Dvadeset prva internacionalna izložba 2016 “Triennale di Milano”otvorena je u subotu i trajat će do 12. septembra. BiH predstavljaju Projekt Bijenale savremene umjetnosti D-0 ARK Underground, ZANAT iz Konjica, Artisan i MS&WOOD.

04.04.2016

Umjetnici iz BiH na 21. Trijenalu umjetnosti i dizajna u Milanu

Umjetnici iz Bosne i Hercegovine sudjelovat će na 21. Trijenalu umjetnosti i dizajna u Milanu pod nazivom "21. stoljeće: Dizajn nakon dizajna", koje će biti održano od 2. aprila do 12. septembra ove godine.

17.03.2016

Higijena u kuhinji

Iako se često bojimo trovanja hranom kad jedemo u kakvom restoranu ili naručujemo gotovu hranu, mnogo je vjerojatnije da do trovanja hranom može doći kod kuće jer smo katkad aljkavi u vezi s higijenom. Pridržavanje osnovnih pravila higijene presudno je za naše zdravlje.

09.03.2016

Ljekovite moći aromaterapije – isprobajte ih!

Trenutno u svijetu postoji bezbroj načina koji nam nude pomoć u izliječenju, bilo da je fizičko, mentalno ili duhovno…

09.02.2016

Kako kofein iz različitih proizvoda utiče na organizam?

Kofein iz bilo kog izvora utiče na tijelo maltene isto, ali možete slobodno reći da ovo i nije baš istina, bar iz ličnog iskustva. U ovom tekstu ćemo ocijeniti proizvode kao što su kafa, čaj i ostale po samo jednom kriterijumu – kojom brzinom nam pomažu da preguramo dan.

09.02.2016

5 stvari koje će se dogoditi ako prestanete da jedete meso

Ispitanici koji su izbacili meso iz ishrane smršali su u prosjeku pet kilograma, pokazalo je američko istraživanje. Pritom nisu mijenjali rutinu vježbanja niti brojali kalorije.

09.02.2016

Kuhinjski otok

Kuhinjski otok često postaje središte kuhinje, a njegove funkcije zaista su raznorazne. Ako preuređujete kuhinju, ozbiljno razmislite o stavljanju kuhinjskog otoka u nju.

09.02.2016

Okrugle kuhinje

Mora se priznati da okrugle, zaobljene kuhinje djeluju vrlo elegantno i moderno. Činjenica je da zauzimaju više mjesta od običnih, ravnih kuhinja, ali kao i u modi, za ljepotu ponekad treba istrpiti. Evo nekoliko zanimljivih primjeraka okruglih kuhinja...

14.01.2016

Kako urediti malu kuhinju?

Na kuhinjski zid možete ugraditi magnetnu traku na koju ćete moći postaviti noževe i tako uštedjeti još malo mjesta na radnoj površini. Također možete ostali pribor za jelo držati u košari na radnoj površini, a šoljice objesiti na kukice koje ćete postaviti ispod gornjih kuhinjskih ormarića.

09.01.2016

Karamel kuglice

07.01.2016

Namaz od špinata, bijelog luka i maslina – idealan pratitelj svakog jela

Aromatičan, nutritivno bogat i ukusan namaz od špinata i maslina možete pripremiti u svakoj prilici i poslužiti gotovo uz svako glavno jelo. Osim kao povrtni namaz, u kojem možete uživati uz krišku integralnog kruha, možete ga iskoristiti i kao umak za tjesteninu ili rižu s povrćem. Vrlo ga je lako i jednostavno pripremiti.

05.01.2016

Hranite se kao svjetska zvijezda: Dvije supe pune zdravlja

Lauren Gerrie, lična kuharica modnog dizajnera Marca Jacobsa savjetuje kako brzo i jednostavno napraviti dvije super ukusne supe za hladne zimske dane. Oba ova recepta su često na njenom meniju,a naše domaćice vjerovatno će obradovati činjenica da jednu supu mogu pripremiti i čuvati u frižideru, te servirati kada i nemaju previše vremena za pripremu kompliciranih jela

05.01.2016

20 spektakularnih kuhinja u kojima bismo kuhali/e svaki dan!

Kuhinja je najtopliji dio kuće! U našoj fotogaleriji zavirite u stilski različite kuhinje, koje su toliko čarobne, da bismo u njima provodili/e svaki dan sa zadovoljstvom kuhajući omiljena jela.

01.11.2015

Domaći hljeb sa 60% heljdinog brašna

Napravite ukusan i zdrav domaći hljeb od dragocjenog heljdinog brašna i uživajte u zdravom obroku.

28.10.2015

Napravite sami: Najbolji čokoladni puding na svijetu!

Čokoladni puding svi vole, od 7 do 77 godina! Umjesto da posegnete za onim sa rafe nekog trgovačkog marketa počastite svoje nepce i tijelo boljom, zdravijom alternativom. Donosimo vam recept za jedan od najboljih čokoladnih pudinga na svijetu koji se pravi od prirodnih sastojaka i bez umjetnih zaslađivača i boja. I da, uopšte ga nije potrebno kuhati!

28.10.2015

20 rješenja za male trpezarije

Uz savjete koji slijede izvucite maksimum iz svoje male trpezarije i pretvorite ju u vedar i ugodan prostor!

23.10.2015
18
Jan

Kuhinja je mjesto gdje ima puno toplote

Boje u našem životu igraju veoma važnu ulogu, one djeluju...

19
Jan

...

21
Jan

Dnevna soba - blago u našem “carstvu”

Koliko truda uložimo u našu dnevnu sobu, toliko će nam se...

21
Jan

Dnevni boravak za početnike

Dnevna soba. Kako to samo lijepo zvuči. Pogotovo nakon sveg...

21
Jan

Gledanje nogometnih prijenosa opasno po zdravlje

Mnogi misle da je gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva u ...

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja