Od nule do partnera najvećem proizvođaču namještaja na svijetu

Bh. proizvođač namještaja MS&WOOD u prvih 150 dana povećao prihode za 522 posto. Otvoren konkurs za prijem 100 novih radnika.

04.06.2014

Univerzitet budućnosti

Međunarodn karakter, inovativnosti, raznovrsnost Ekonomskog univerziteta grada Beča koncept je univerziteta koji se stapa sa istom takvom modernom prostornom formom, a za šta se pobrinula jedna od najtalentovanijih arhitektica današnjice britansko – iračkog porijekla, Zahe Hadid.

07.05.2014

Poslovni savjet EFSA-e je mjesto pozitvne prakse sa naučnom referencom

Poslovni savjet djeluje u okviru Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, čije diplome u priznate u 32 zemlje Evrop, a u čijem sastavu su bh. ekonomski stručnjaci i biznismeni od kalibra.

27.04.2014

MS+ RAZGOVOR - Michael Müller, direktor Raiffeisen Banke Sarajevo:„Predviđam porast BDP-a u BiH 1,5 - 2 posto u 2014. godini“

„Prestati trgovati i početi proizvodtiti. Ono što isto tako vrlo pozitivno djeluje je naša izvozna industrija. Imamo u BiH već nekoliko kompanija u oblasti prerađivačke industrije koje su se povezale sa firmamam partnerima u Evropi i koji izvoze prvenstveno u Eurozonu“.

24.04.2014

Uvjeti za razvoj mašte su ograničeni samo ličnošću onog koji mašta

Arhitekt proizvodi kič koji je javan, a korisnici stanova unutar svojih prostorija. Produkcija kiča postoji i ona je u ingerenciji onoga ko je obrazovan. To je prostor manipulacija i degradacija. Još uvijek smo između kvalitete koju poznajemo u socijalizmu i današnje destrukcije, komercijalizacije tržišta.

11.04.2014

Neophodna je edukacija običnog čovjeka o važnosti uštede energije

Zgrade koji svojim pravilno isprojektovanim i realizovanim omotačem, solarnim panelima koji zadovoljavaju potrebe za toplom vodom i drugim intervencijama omogućavaju minimalne gubitke energije, logično podržavaju i princip održive gradnje.

08.04.2014

Arhitektura: disciplina koja iziskuje maksimalizaciju ljudske kreativnosti

Stanje na tržištu stanova je katastrofalno. Projektovanjem se bave i priučeni tehničari. O ružnim zgradama "ružnicama" pisao sam i u kolumni "Ježa". Proglasio sam 10 ružnica u Beogradu ne navodeći imena "projektanata". Moja borba!

08.04.2014

Protiv kiča i šunda-unajmljivanjem arhitekta!

Iz razgovora sa cijenjenim arhitektom iz Hrvatske – Jakovom Ahelom, između ostalog, saznajemo da uvijek postoji potreba za stambenom izgradnjom ili uređenjem, te da arhitekti moraju paziti na cjelovitost rješenja. Kvadratura stana ne sputava njihovu kreativnost.

08.04.2014

Pobijedimo ograničeno razmišljanje i okrenimo se pozitivnoj viziji budućnosti

Jedan od najvećih arhitekata modernog doba Le Corbusier, rekao je da arhitekturu možemo nazvati veličanstvenom igrom prirodnih oblika izloženih svjetlu. Bez svjetla i sunca, bez vizuelnog aspekta, arhitektura ne bi postojala. Za zdravo odrastanje i ugodan život prirodno svjetlo je izuzetno važno.

08.04.2014

Posao arhitekta je da obrazloži klijentima šta je dobar i kvalitetan prostor za ugodan život

Pastelne boje nisu jake, nametljive i neće biti razdražljive, već će djelovati smirujuće. Uz to se dodaju neki detalji, kamen ili drvo, s namjerom da prostor bude razigran i da svaka soba ima svoju priču.

08.04.2014

Muhamed Pilav: Fabrike radnicima, administracija neradnicima

Fabrika namještaja MS&Wood nastala je nakon što se kompanija Žica iz metalskog sektora preorjentisala na preradu drveta. Crna metalurgija je zadnjih godina potpuno globalizirana, a Žica je tokom rata izgubila tržište te je restrukturiranje bilo neophodno. Direktor ove kompanije Muhamed Pilav već 30 godina radi u realnom sektoru i za Oslobođenje govori o tome kako je danas biti poduzetnik u BiH.

27.03.2014

Mujo Selimović: Političari neće da razgovaraju o problemima privrede

Mujo Selimović, vlasnik MIMS grupacije, koja posluje u industrijama hrane, pića, medija i tržišta kapitala, vrsni je poznavalac poslovno-političkih...

24.03.2014
20
Oct

MS&WOOD obišli učenici iz Bosanske Krupe

«Nadam se da ovi mladi ljudi neće napustiti zemlju kao mno...

17
Oct

MS&WOOD dobitnik prestižne nagrade Pobjednik BIGG SEE Product Design Award 2018

Bosanskohercegovačkom proizvođaču namještaja MS&WOOD pri...

09
Aug

Otvoren prvi vegan concept store u Sarajevu “Zdravo”

Sarajevo, 9. august 2018. – U sarajevskom naselju Miljacka...

16
Nov

MS&WOOD dobitnik dvije prestižne nagrade German Design Award 2018

Bosanskohercegovačka industrija namještaja „MS&WOOD “ ...

18
Jan

Kuhinja je mjesto gdje ima puno toplote

Boje u našem životu igraju veoma važnu ulogu, one djeluju...

19
Jan

...

21
Jan

Dnevna soba - blago u našem “carstvu”

Koliko truda uložimo u našu dnevnu sobu, toliko će nam se...

21
Jan

Dnevni boravak za početnike

Dnevna soba. Kako to samo lijepo zvuči. Pogotovo nakon sveg...

21
Jan

Gledanje nogometnih prijenosa opasno po zdravlje

Mnogi misle da je gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva u ...

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja