Od nule do partnera najvećem proizvođaču namještaja na svijetu

Bh. proizvođač namještaja MS&WOOD u prvih 150 dana povećao prihode za 522 posto. Otvoren konkurs za prijem 100 novih radnika.

Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD („Majstori i Drvo“ – bivša ŽICA), u prvih 150 dana ove godine ostvario je prihod od 4.128.304 KM, što je za 522 posto više u odnosu na isti period lani.

„Nakon odluke da izvršimo potpuni reinženjering poslavanja za manje od dvije godine uspjeli smo krenuti od nule i postati partner najvećem proizvođaču namještaja na svijetu. Uspostavili smo poslovni sistem i stabilnu proizvodnju, usvojivši sve potrebne standarde za osiguranje i unaprijeđenje uvjeta rada, kvaliteta proizvoda, ali i okoliša. Sve to nam omogućava da 99 posto naše ukupne proizvodnje namještaja pod znakom 'Made in B&H' plasiramo na inozemna tržišta od Japana, preko zemalja EU, do Sjedinjenih Američkih Država.  Kao što smo ranije najavili, ovih dana otvorili smo konkurs za prijem novih 100 radnika“, riječi su direktora kompanije MS&WOOD, Muhameda Pilava.

U prvih pet mjeseci ove godine proizvedeno je 48.280 komada namještaja, čime je za preko 11 i po hiljada komada premašen cjlokupan obim proizvodnje u prošloj godini.

MS&WOOD trenutno zapošljava preko 200 radnika. Namještaj koji se proizvodi u Fojnici izvozi se u 42 zemlje, na sve kontinente. Mjesečni prihodi od izvoza u ovom trenutku su više od 1 milion KM sa tendencijom porasta do kraja godine za 10 posto svakog mjeseca.

Potrebni su nam kvalitetni tapetari, stolari, tehničari i inženjeri. Potrebni su nam majstori svog zanata. Svi zainteresirani mogu se javiti na e-mail: posao@mswood.ba  ili svoju aplikaciju mogu poslati na adresu kompani8je u Sarajevu, ulica Džemala Bijedića 160.

    

 

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja