Kako izgleda vaš balkon?

Život u gradskom stanu ima svojih prednosti i nedostataka, ali definitivno nema luksuz vrta u kojem možete provoditi slobodno vrijeme. Balkon zato postaje vrijedna zelena oaza za opuštanje i uživanje na suncu. Sva njegova raskoš dolazi do izražaja baš sada pa je pravo vrijeme za makeover balkona.

To što možda imate mali balkon nije izlika da on stoji zapušten i neiskorišten jer postoji beskrajno mnogo ideja za uređenje. Koliko god balkon bio malen uz malo truda on može postati vaše omiljeno mjesto. Za početak ga očistite od svih nepotrebnih predmeta koji su se nakupili tijekom vremena. Razmislite što zapravo želite od balkona jer kako bi u malom prostoru sve stalo jako je važno odrediti prioritete i sve dobro organizirati.

Ključ svakog balkona je cvijeće pa i na najmanjem balkonu morate pronaći mjesta za pokoju lončanicu. Budite kreativni pa lončanice postavite na balkonsku ogradu, na zidne police, objesite na stropne kukice ili napravite police od paleta. Pri izboru bilja kombinirajte trajnice i sezonsko cvijeće kako bi vaš balkon što duže ostao šaren i mirisan. Osim toga, možete posaditi i začinsko bilje poput bosiljka, ružmarina, vlasca, peršina ili mente i tako uvijek imati svježe začine na dohvat ruke.

Što se tiče namještaja to mogu biti i stari drveni stolić i stolice koje ste pronašli u podrumu ili na buvljaku. Kod jako malih balkona birajte sklopive stolice i stol kako bi zauzimali što manje mjesta. Prostor za sjedenje dodatno ukrasite pokojim jastukom, malim tapetom ispod stola, lončanicom na stolu ili voštanim svijećama koje će dati posebnu toplinu i čar.

Ukoliko ste u mogućnosti promijenite podne obloge jer će značajno izmijeniti cjelokupni izgled balkona ili jednostavno postavite neki zanimljiv tepih koji će stvoriti ugodniju atmosferu.

Pažljivim odabirom detalja, upotpunit ćete izgled cijelog balkona. Već spomenuti jastuci neka budu veselih boja i uzoraka, a odaberite i nekoliko novih posuda za cvijeće ili osvježite stare uz malo boje. Za romantične večeri balkon ukrasite lampionima i voštanim svijećama.

Nakon ovakvog makeovera na balkonu možete jesti, sunčati se, čitati, piti kavu i jednostavno uživati.

(najbolje.hr)

20
Oct

MS&WOOD obišli učenici iz Bosanske Krupe

«Nadam se da ovi mladi ljudi neće napustiti zemlju kao mno...

17
Oct

MS&WOOD dobitnik prestižne nagrade Pobjednik BIGG SEE Product Design Award 2018

Bosanskohercegovačkom proizvođaču namještaja MS&WOOD pri...

09
Aug

Otvoren prvi vegan concept store u Sarajevu “Zdravo”

Sarajevo, 9. august 2018. – U sarajevskom naselju Miljacka...

16
Nov

MS&WOOD dobitnik dvije prestižne nagrade German Design Award 2018

Bosanskohercegovačka industrija namještaja „MS&WOOD “ ...

18
Jan

Kuhinja je mjesto gdje ima puno toplote

Boje u našem životu igraju veoma važnu ulogu, one djeluju...

19
Jan

...

21
Jan

Dnevna soba - blago u našem “carstvu”

Koliko truda uložimo u našu dnevnu sobu, toliko će nam se...

21
Jan

Dnevni boravak za početnike

Dnevna soba. Kako to samo lijepo zvuči. Pogotovo nakon sveg...

21
Jan

Gledanje nogometnih prijenosa opasno po zdravlje

Mnogi misle da je gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva u ...

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja