Kako izgleda vaš balkon?

Život u gradskom stanu ima svojih prednosti i nedostataka, ali definitivno nema luksuz vrta u kojem možete provoditi slobodno vrijeme. Balkon zato postaje vrijedna zelena oaza za opuštanje i uživanje na suncu. Sva njegova raskoš dolazi do izražaja baš sada pa je pravo vrijeme za makeover balkona.

To što možda imate mali balkon nije izlika da on stoji zapušten i neiskorišten jer postoji beskrajno mnogo ideja za uređenje. Koliko god balkon bio malen uz malo truda on može postati vaše omiljeno mjesto. Za početak ga očistite od svih nepotrebnih predmeta koji su se nakupili tijekom vremena. Razmislite što zapravo želite od balkona jer kako bi u malom prostoru sve stalo jako je važno odrediti prioritete i sve dobro organizirati.

Ključ svakog balkona je cvijeće pa i na najmanjem balkonu morate pronaći mjesta za pokoju lončanicu. Budite kreativni pa lončanice postavite na balkonsku ogradu, na zidne police, objesite na stropne kukice ili napravite police od paleta. Pri izboru bilja kombinirajte trajnice i sezonsko cvijeće kako bi vaš balkon što duže ostao šaren i mirisan. Osim toga, možete posaditi i začinsko bilje poput bosiljka, ružmarina, vlasca, peršina ili mente i tako uvijek imati svježe začine na dohvat ruke.

Što se tiče namještaja to mogu biti i stari drveni stolić i stolice koje ste pronašli u podrumu ili na buvljaku. Kod jako malih balkona birajte sklopive stolice i stol kako bi zauzimali što manje mjesta. Prostor za sjedenje dodatno ukrasite pokojim jastukom, malim tapetom ispod stola, lončanicom na stolu ili voštanim svijećama koje će dati posebnu toplinu i čar.

Ukoliko ste u mogućnosti promijenite podne obloge jer će značajno izmijeniti cjelokupni izgled balkona ili jednostavno postavite neki zanimljiv tepih koji će stvoriti ugodniju atmosferu.

Pažljivim odabirom detalja, upotpunit ćete izgled cijelog balkona. Već spomenuti jastuci neka budu veselih boja i uzoraka, a odaberite i nekoliko novih posuda za cvijeće ili osvježite stare uz malo boje. Za romantične večeri balkon ukrasite lampionima i voštanim svijećama.

Nakon ovakvog makeovera na balkonu možete jesti, sunčati se, čitati, piti kavu i jednostavno uživati.

(najbolje.hr)

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja