Pospremanje sobe s igračkama

Klinci su pravi profesionalci u stvaranju nereda. Vjerojatno ste primijetili da to najbolje dolazi do izražaja u njihovoj sobi s igračkama. No, kako ju najlakšte pospremiti?

Rješenje da se riješite nereda u sobi s igračkama postoji ali morate se dobro pripremiti. Sobu bi trebali organizirati tako da svaka igračka ima svoje mjesto, a da je i dalje dostupna vašem djetetu.

Za početak, trebati će vam usisivač, police, kutije i naljepnice.

1. Ispraznite sobu od namještaja (kojeg možete lagano pomicati) i igračka, te ih premjestite u neku prostoriju s puno prostora, kao što je dnevni boravak.
2. Usisivačem dobro očistite sobu te obrišite prašinu sa svih polica i ostatka namještaja koji niste izbacili van. Dijete se igra u toj sobi i nije pogodno da bude izloženo bakterijama iz prašine.
3. Podijelite igračke u tri hrpe. U prvoj hrpi neka budu igračke s kojima se dijete često igra, a ujedno su i prikladne za djetetovu dob. U drugoj neka budu pokidane ili oštećene igračke koje treba baciti     pogotovo one na kojima se dijete može ozlijediti! U trećoj kutiji neka budu igračke s kojima se dijete ne igra ali su još dobre, te se mogu pokloniti nekome ili donirati nekoj dobrotvornoj organizaciji.
4. Pokidane igračke odmah bacite u smeće da vam ne smetaju a one koje ste naumili pokloniti izbacite iz sobe i po mogućnosti ih se 'riješite' što je prije moguće - tako vi dobivate dodatan prostor a       oni kojima ste ih naumili, dobivaju igračke ranije.
5. Ukoliko ih nemate ili ih nemate dovoljno, u sobu ugradite police, te na njih stavite igračke s kojima se dijete često igra. Imajte na umu da police budu ugrađene na visinu dostupnu djetetu tako da       može doći do njih.
6. U sobu možete staviti i kutiju s kojima se dijete povremeno igra - to mogu biti razne društvene igre, figurice akcijskih junaka ili pribor za bojanje i crtanje. Vodite računa da dijete može samo do tih     igračaka ukoliko se poželi igrati s njima.
7. Preostale igračke razvrstajte po vrsti. Odredite mjesto svakoj vrsti igračaka (ladica, kutija, polica) tako da u svakom trenutku znate gdje se što nalazi. Pobrinite se da sve ima svoje mjesto.

Savjet za kraj: Police, kutije i ostala mjesta gdje ćete pospremati igračke, možete označiti s naljepnicama tako da buduća pospremanja budu jednostavnija i brža.

(maminamaza.com)

20
Oct

MS&WOOD obišli učenici iz Bosanske Krupe

«Nadam se da ovi mladi ljudi neće napustiti zemlju kao mno...

17
Oct

MS&WOOD dobitnik prestižne nagrade Pobjednik BIGG SEE Product Design Award 2018

Bosanskohercegovačkom proizvođaču namještaja MS&WOOD pri...

09
Aug

Otvoren prvi vegan concept store u Sarajevu “Zdravo”

Sarajevo, 9. august 2018. – U sarajevskom naselju Miljacka...

16
Nov

MS&WOOD dobitnik dvije prestižne nagrade German Design Award 2018

Bosanskohercegovačka industrija namještaja „MS&WOOD “ ...

18
Jan

Kuhinja je mjesto gdje ima puno toplote

Boje u našem životu igraju veoma važnu ulogu, one djeluju...

19
Jan

...

21
Jan

Dnevna soba - blago u našem “carstvu”

Koliko truda uložimo u našu dnevnu sobu, toliko će nam se...

21
Jan

Dnevni boravak za početnike

Dnevna soba. Kako to samo lijepo zvuči. Pogotovo nakon sveg...

21
Jan

Gledanje nogometnih prijenosa opasno po zdravlje

Mnogi misle da je gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva u ...

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja