Pobjegnite u svoje potkrovlje

Još od djetinjstva smo se skrivali u potkrovljima i podrumima – sada je otprilike ista situacija, kada poželimo naći miran, skrovit kutak da pobjegnemo od svega. I upravo iz ovog razloga treba da rekonstruišemo i dekorišemo svoje potkrovlje u modernu oazu mira.

U dosta slučajeva potkrovlja 'žive i umru' a da nisu nikada imali vlastiti identitet. Ako isplanirate na dobar način, možete ih jako dobro iskoristiti.  Ako imate potkrovlje možete se smatrati srećnim.  Zamislite samo u šta bi se potkrovlje moglo transformisati kada ne bismo na njega odlagali samo nepotrebne, stare stvari.

Ono može predstavljati stan zasebno, ili samo jedan dio kuće. Potkrovlje možete transformisati u kancelariju, ofis sa vlastitim pečatom, ili trpezariju. Također može biti u funkciji sobe gdje učite ili sobe za odmaranje. Ako ste umjetnik ili imate sklonosti ka umjetnosti, možete uraditi jedan 'brainstorming' da dokučite šta uraditi sa takvim prostorom, a da ne propadne. Ustvari, možete da napravite jedan totalno odvojen entitet od ostatka kuće. Kao i u ostalim sobama i dijelovima kuće, imate varijacije na temu – od svježih, prozračnih boja do rustičnog izgleda i vintage štiha.

 Za romantičare, potkrovlje je idealno mjesto za spavaću sobu – čujete kako kapljice kiše padaju po krovu ili čitate knjigu ispod sunčevih zraka. Također, sve drugo možete smjestiti u potkrovlje, pa čak i kuhinje, koje danas imaju prilagođene elemente zakrivljenom plafonu i zidovima u potkrovlju.

 

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja