Farbati zidove tek kada uselite

Nakon što ste preuzeli ključ i uselili se u novi, mirni, prazan stan, šta je prvo što uradite? Unesete kauč? Napunite frižider namirnicama? Hiljade je tačnih odgovora, osim jednog, kako kaže jedna dizajnerka iz Toronta.

Mnogi ljudi iskoriste prazan stan kako bi obojili zidove prije nego se usele, ali treba sačekati da obojite zidove nakon što ste se uselili kako biste prostor učinili kohezivnim.

Prema dizajnerici Judith Taylor, bojanje zidova nikako ne biste trebali učiniti prije useljenja. Za houzz.com Judith je dala 12 savjeta od uređenju prostorija, i prva koju spominje je da se boja za sobu odabere posljednja- tek kada se unesu stvari.

Pored toga dala je savjete o odabiru namještaja, vješanju slika na zidove na pravu visinu, kako ispravno postaviti namještaj na tepih i slično.

Stoga Juddith kaže: 'Postoji na hiljade opcija za boju-pigmenti, gotove boje, razne nijanse. I svaka izgleda drugačije od kuće do kuće, iz razloga što svjetlost se drugačije rasprostire. Tako da, ako je neka boja izgledala sjajno u prethodnom domu, ne mora značiti da će imati isti efekat u novom. Želite boju koja će se najbolje ukombinovati sa vašim namještajem, umjetninama, tepihom i ostalim stvarima. Boju možete odabrati jedino ako su vam stvari već unutra.'

18
Jan

Kuhinja je mjesto gdje ima puno toplote

Boje u našem životu igraju veoma važnu ulogu, one djeluju...

19
Jan

...

21
Jan

Dnevna soba - blago u našem “carstvu”

Koliko truda uložimo u našu dnevnu sobu, toliko će nam se...

21
Jan

Dnevni boravak za početnike

Dnevna soba. Kako to samo lijepo zvuči. Pogotovo nakon sveg...

21
Jan

Gledanje nogometnih prijenosa opasno po zdravlje

Mnogi misle da je gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva u ...

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja