Metalni vrtni namještaj

Metal je najizdržljiviji i najtrajniji materijal od koga se pravi vrtni namještaj. Pored svoje trajnosti krasi ga i prilagodljivost. Postoje dva osnovna tipa metalnog vrtnog namještaja; namještaj od kovanog željeza i namještaj od aluminijuma.

Namještaj koji je napravljen od kovanog željeza vodi porijeklo iz Viktorijanskog razdoblja. Sama izrada je kitnjasta, a kvalitet i bogatstvo ukrasa na željezu odrediće i njegovu cijenu. Težina ovog namještaja je idealna za vjetrovita područja kao što su obale sa jakim jugom ili burom. Mana mu je što se teško pomjera. Kako bi stolice ili klupu učinili udobnijom biće vam potrebni jastuci ili podmetači. Međutim, to je još jedan način da pokažete svoj stil. Takođe, bojama jastuka omekšaćete linije željeznog vrtnog namještaja, koji se uglavnom pravi u crnoj, bijeloj i zelenoj boji.

 

Pored namještaja od ekstrudiranog aluminijuma dostupan je vrtni namještaj i od livenog aluminijuma. Liveni aluminijum nudi više mogućnosti za dizajniranje. Teži je od ekstrudiranog aluminijuma ali lakši od željeza. I cijena mu je viša. Obje vrsta aluminijuma lako se održavaju i sem  industrijske zaštite nije im potrebna neka druga.

Aluminijumski namještaj se uglavnom pravi od ekstrudiranog aluminijuma, to jest od profila napravljenih ekstruzijom. Aluminijumski vrtni namještaj je lagan, pa se samim tim lako i pomjera. Njegov jednostavan design omogućava mnoštvo kombinacija. Cijene mu variraju, a uglavnom zavise od designa i branda proizvođača. 

Ako su vam u ovom trenutku obe ove opcije isuviše skupe uvijek možete kupiti polovan metalni vrtni namještaj. Retro vrtni namještaj je uvijek u trendu. Kupite metalne stolice sa plastičnim letvicama na mjestu leđa i sjedišta. Osvježite ih novom svijetlom bojom. A na sjedišta stavite jastuke. Bićete zadovoljni izgledom a i uštedjećete.

(nekretninebl.com)

20
Oct

MS&WOOD obišli učenici iz Bosanske Krupe

«Nadam se da ovi mladi ljudi neće napustiti zemlju kao mno...

17
Oct

MS&WOOD dobitnik prestižne nagrade Pobjednik BIGG SEE Product Design Award 2018

Bosanskohercegovačkom proizvođaču namještaja MS&WOOD pri...

09
Aug

Otvoren prvi vegan concept store u Sarajevu “Zdravo”

Sarajevo, 9. august 2018. – U sarajevskom naselju Miljacka...

16
Nov

MS&WOOD dobitnik dvije prestižne nagrade German Design Award 2018

Bosanskohercegovačka industrija namještaja „MS&WOOD “ ...

18
Jan

Kuhinja je mjesto gdje ima puno toplote

Boje u našem životu igraju veoma važnu ulogu, one djeluju...

19
Jan

...

21
Jan

Dnevna soba - blago u našem “carstvu”

Koliko truda uložimo u našu dnevnu sobu, toliko će nam se...

21
Jan

Dnevni boravak za početnike

Dnevna soba. Kako to samo lijepo zvuči. Pogotovo nakon sveg...

21
Jan

Gledanje nogometnih prijenosa opasno po zdravlje

Mnogi misle da je gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva u ...

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja