5 pogrešnih načina za skidanje kilograma

Svaka godina donosi svoje trendove, a ove trendove bi u 2015. trebali izbjegavati ukoliko želite istopiti nakupljene masne naslage

Da, trbušnjaci i čučnjevi jesu dobar način da otopite masne naslage i izradite kvalitetan six-pack. Ali…“

 

Novogodišnji praznici su vrijeme kada se „nabije“ par kilograma, pa su mjeseci poslije toga vrijeme kada je potrebno skinuti nakupljeno kako bi ovo ljeto zasjali na plaži. Neki se odlučuju za vježbanje, neki za različite koktele i tablete, dok neki jednostavno jedu što je moguće manje. Svaka godina donese neke nove trendove u mršavljenju, odnosno klesanju tijela, a mi vam donosimo koje bi načine ove godine trebali izbjegavati, te vam predlažemo i alternative.

 

SKOKOVI

Skokovi na kutiju, ili neku povišenu podlogu, se često preporučuju zato što nude eksplozivnost i na taj način brže topljenje masti. Međutim, negativna strana ove vježbe je što može doći do ozljeda, pogotovo ahilove tetive. Stoga, ukoliko se odlučite za ovu vrstu vježbanja pazite sa u površine na koje doskačete mekane, te da ne pretjerujete s vježbom.

 

VIBARCIJSKE PODLOGE

Vibracijske podloge su nova „in“ metoda, jer se vode računicom da će se više kalorija topiti ukoliko vam dodatne pokrete mišića stvara podloga na kojoj radite. Međutim, istina je da ovakve podloge djeluju najbolje uz dijetu i pravi trening program. Kojeg li čuda – sve vježbe najbolje djeluju uz dijetu i pravi trening program!

 

VJEŽBANJE S PLINSKOM MASKOM

Svako malo izađe neki novi program kojim se nudi učinkovito topljenje masnih naslaga, a jedan od najnovijih je vježbanje s plinskom maskom!? Da, dobro se pročitali, a ovaj program se temelji na tome da ćete imati manje kisika pri vježbanju, te će mišići i tijelo morati napornije raditi. Ovaj program ne samo da je opasan (nedostatak kisika može dovesti do nesvjestice) već je i prilično – glup.

 

TRBUŠNJACI I ČUČNJEVI

Da, trbušnjaci i čučnjevi jesu dobar način da otopite masne naslage i izradite kvalitetan six-pack. Ali… (uvijek postoji ali), postoji i bolji način – plank! Vježba koja izgleda tako lagana, već nakon 10-tak sekundi postaje prilično teška, te će natjerati vaše tijelo da topi masne naslage poput užarene peći.

 

ADRENALIN PARKOVI

Da se razumijemo – avanture u adrenalin parkovima poput penjanja po konopima, umjetnim stijenama i slično su odlična stvar, i natjerat će vaše tijelo da sagorijeva kalorije. Ali, pretpostavka je da, ukoliko želite topiti nakupljene masne naslage, i niste baš skloni rekreaciji. Stoga, je ukoliko ste početnik velika i šansa da ćete se ozlijediti. Stoga, počnite lagano da bi kasnije postali pravi ekspert!

Izvor: kult.com.hr

20
Oct

MS&WOOD obišli učenici iz Bosanske Krupe

«Nadam se da ovi mladi ljudi neće napustiti zemlju kao mno...

17
Oct

MS&WOOD dobitnik prestižne nagrade Pobjednik BIGG SEE Product Design Award 2018

Bosanskohercegovačkom proizvođaču namještaja MS&WOOD pri...

09
Aug

Otvoren prvi vegan concept store u Sarajevu “Zdravo”

Sarajevo, 9. august 2018. – U sarajevskom naselju Miljacka...

16
Nov

MS&WOOD dobitnik dvije prestižne nagrade German Design Award 2018

Bosanskohercegovačka industrija namještaja „MS&WOOD “ ...

18
Jan

Kuhinja je mjesto gdje ima puno toplote

Boje u našem životu igraju veoma važnu ulogu, one djeluju...

19
Jan

...

21
Jan

Dnevna soba - blago u našem “carstvu”

Koliko truda uložimo u našu dnevnu sobu, toliko će nam se...

21
Jan

Dnevni boravak za početnike

Dnevna soba. Kako to samo lijepo zvuči. Pogotovo nakon sveg...

21
Jan

Gledanje nogometnih prijenosa opasno po zdravlje

Mnogi misle da je gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva u ...

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja