Bh. proizvođač namještaja MS&WOOD organizovao odlazak učenika i studenata na sajam u Hannoveru

 

Sarajevo/Fojnica, 11. maj 2015. – Predviđeno je da učenici i studenti detaljno obiđu sajam i upoznaju se s najsavremenijim dometima tehnologije namijenjene za industriju namještaja, a u povratku da posjete i cenatar IKEA-e u Zagrebu, te da se na licu mjesta uvjere u kvalitet proizvoda sa etiketom «Made in Bosnia and Herzegovina» koje MS&WOOD proizvodi za najvećeg prodavca namještaja na svijetu.

«Kada smo prije nekoliko mjeseci dodijelili stipendije za školovanje najboljim učenicima i studentima, ugostili smo ih u našoj tvornici. Tada sam najavio da ćemo za sve učenike i studente organizirati posjetu sajmu u Hannoveru, i evo sada to obećanje ispunjavamo. Isto tako sam obećao da niko od njih nakon završetka školovanja neće provesti ni dana na birou za zapošljavanje, već da ako to žele odmah mogu dobiti posao u tvornici. Još više bismo voljeli da neki od njih postanu izvrsni inžinjeri i doktori nauka, jer je naš najdragocjeniji resurs mlad, obrazovan čovjek. Naš cilj je da obrazujemo mlade stručnjake koji će kreirati novu vrijednost u fabrikama, a ne da proizvodimo radnu snagu za biroe za zapošljavanje. I ovaj odlazak na sajam u Hannover je naš doprinos tome da proizvodna zanimanja ponovno učinimo atraktivnim i primamljivim za mlade», rekao je tom prilikom Muhamed Pilav, direktor kompanije MS&WOOD.

 

Kompanija će do kraja ove godine zaposliti 100 novih radnika u tvornici namještaja u Fojnici. Prošle godine inicijativom ove kompanije u Fojnici je osnovana srednja drvoprerađivačka škola. Za kratko vrjeme u tvornici su usvojeni strogi standardi kvaliteta na svjetskim tržištima, tako je kompanija trenutno u fazi proširivanja kapaciteta, što podrazumijeva i nova zapošljavanja. Prošle godine MS&WOOD je proizveo i plasirao na inozemna tržišta putem najvećih prodajnih lanaca na svijetu preko 300.000 stolica, stolova i drugog namještaja.

 

MS&WOOD zapošljava preko 200 radnika. Namještaj koji se proizvodi u Fojnici izvozi se u 42 zemlje, na sve kontinente svijeta, i nalazi se u prodaji od Japana, preko zemalja EU, do Sjedinjenih Američkih Država. Jedan od najznačajnijih partnera ove bosanskohercegovačke industrije namještaja je najveći proizvođač i lanac prodavnica namještaja na svijetu, švedska IKEA.

 

20
Oct

MS&WOOD obišli učenici iz Bosanske Krupe

«Nadam se da ovi mladi ljudi neće napustiti zemlju kao mno...

17
Oct

MS&WOOD dobitnik prestižne nagrade Pobjednik BIGG SEE Product Design Award 2018

Bosanskohercegovačkom proizvođaču namještaja MS&WOOD pri...

09
Aug

Otvoren prvi vegan concept store u Sarajevu “Zdravo”

Sarajevo, 9. august 2018. – U sarajevskom naselju Miljacka...

16
Nov

MS&WOOD dobitnik dvije prestižne nagrade German Design Award 2018

Bosanskohercegovačka industrija namještaja „MS&WOOD “ ...

18
Jan

Kuhinja je mjesto gdje ima puno toplote

Boje u našem životu igraju veoma važnu ulogu, one djeluju...

19
Jan

...

21
Jan

Dnevna soba - blago u našem “carstvu”

Koliko truda uložimo u našu dnevnu sobu, toliko će nam se...

21
Jan

Dnevni boravak za početnike

Dnevna soba. Kako to samo lijepo zvuči. Pogotovo nakon sveg...

21
Jan

Gledanje nogometnih prijenosa opasno po zdravlje

Mnogi misle da je gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva u ...

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja