Klupa u dvorištu, vrlo jednostavno i za malo novca !

Vrlo često se nađemo u nedoumici kakav vrtni namještaj izabrati za svoje dvorište? A onda se pojavi nova dilema, imamo li dovoljno novca za njega? Vrtni namještaj ne mora da bude skup. Ako ste nedavno sagradili svoju vikendicu ili ako čuvate preostale blokove, postoji način kako da ih iskoristite.

 Zato vam donosimo ovaj projekat „uradi sam/a“ – klupa od betonskih blokova i nekoliko drvenih greda. Potrebno vam je samo 12 betosnkih blokova i 4 drvene grede i ova vrtna klupa će ispuniti sva vaša očekivanja.

Prije postavljanja klupe na mjesto potrebno je da poravnate tlo. Ako želite još čvršću klupu betonske elemente možete i malo ukopati u zemlju ili dodati 4 betonska bloka koja će biti u zemlji.

1. Ako želite, ofarbajte bojom za beton blokove u željenu boju.

2. Postavite uspravno četiri betosnka elementa sa obje strane. Potom na njih postavite dva betonska bloka vodoravno. Upotrijebite libelu kako bi sve bilo savršeno ravno.

3. Po želji ofarbajte drvene grede, a moguće je kupiti i već ofarbane grede. Nemojte zaboraviti da prelakirate drvene grede kako bi ih sačuvali od vlage i sunca.

4. Kroz rupe na vodoravnim betonskim blokovima provucite 4 drvene grede.

Naravno, postoji nekoliko načina kako možete oživjeti ovakvu klupu, a možete joj malo izmijeniti i oblik. Dajemo vam nekoliko prijedloga, a ako vam se svidjela ova ideja – pustite i svoju maštu da sama uradi!

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja