Dječje sobe: 10 ideja neutralnih na spol

 

Ako pripremate gnijezdo za novu prinovu i odoljeli ste saznanju koji je spol bebe, možda trebate inspiraciju oko uređenja. Ili možda Vas jednostavno ne vesele tradicionalne boje? U svakom slučaju, zaboravite zastarjele ideje o plavom za dječake i ružičastom za djevojčice i učinit ćete si život lakšim izabirajući shemu boja koja će odgovarati oba spola. Uz pametno korištenje boje, grafike i dodataka, možete kreirati sobu zbog koje ćete biti ponosni i jedva čekati da donesete bebu kući, a koristit će porodici i u godinama koje dolaze. 

Iskoristite blagi uzorak. Dječija soba odjevena odvažnim, printanim tapetama možda ne pridonosi mirnom prostoru, ali odmorite oči na ovoj blijedoj paleti i uvidite kako uzorak zvijezda djeluje šik zahvaljujući suptilnoj bež. Tihe uspavanke u udobnoj stolici za ljuljanje mogu također olakšati besane noći.

Razbacajte neke oblike. Budite domišljati sa matricama i kreirajte neke originalne ilustracije za Vašu bebu, u koje će gledati. Geometrijski oblici su dovoljno lagani da ih sami napravite i dobro kombinujete sa drugim uzorcima, poput ove printane tropske stolice. Izbjegavajte pretjerivanje ograničavajući ostatak namještaja u bijelo bojene i obične komade.

Pokrenite teme životinja. Nađite inspiraciju u ovoj blijedoj i zanimljivoj prostoriji, koja uključuje ove jednostavne teme žirafa, a zahtjevaju sokolovo oko, koje će primijetiti svaku dobro promišljenu pojedinost. Takav suptilni sastav pristaje kako dječacima, tako i djevojčicama i lako može biti ukrašen šarenim elementima, koji pristaju djetetu kako odrasta.

Izlijepite ju. Za buduće roditelje kojima su potrebna brza rješenja promjene izgleda, odnosno za one koji kreiraju dječji prostor u iznajmljenoj kući, zidne naljepnice mogu biti pametan izbor. Dostupne u širokom rasponu dizajna, one se tako brzo primijene da ćete jedva čekati da se beba rodi i da odaberete sliku koja joj pristaje. Samo odlijepite, zalijepite i to je to!

Zaronite u printane tkanine. Omekšajte običnu sobu uvođenjem lijepih printanih materijala na roletnama, posteljinama, presvlakama ili zavjesama. Pruge, karirano i tačkice su klasični uniseks dizajni, koji dobro djeluju u dječjim prostorima. Zastavice od tkanine također mogu visiti visoko, van dohvata malih ruku, a donijeti dašak neozbiljnosti i zabave.

Održavajte svoj stil interijera. Za one alergične na svijetle boje i oštre uzorke, potražite sjene boja obično povezane s rodno neutralnim prostorima (kao što su žuta i zelena) i umjesto toga odaberite svestrane muljevite nijanse, poput taupe ili sive, više komplementarne sa ostatkom Vašeg doma. Upareno s bijelim krevecom, pastelnim priborom i svilenkastim zavjesama, prostor će biti iznimno suptilan i bit ćete sretni što tu provodite vrijeme.

Dodajte energiju sa naglascima. Ova soba je prva klasa u prikazu kako učinkovito koristiti naglasak boje. Bijeli zidovi i topli drveni namještaj prelijepo sjedaju sa uzorkovanim tepihom i puderasto plavim roletnama. Dodaci vatreno-crvene stvaraju glamurozan kontrast završetku ove upečatljive sheme s uniseks primjenom. Za novi izgled, sve što trebate uraditi jeste ubaciti različit pribor.

Odaberite pametne boje. Plavo-bijela ima umirujuće nijanse sa upravo pravim iznosom zasićenja da doda boje interesa, bez vikanja za pažnju. Ona odgovara oba spola, a može se predstaviti u slojevima, poput ovih letvica i odgovarajućih dekica, stvarajući savremenu sobicu od koje se nećete brzo umoriti.

Odvažite se – na jednom zidu. Ako ne možete odoljeti grafičkom printu, ali se bojite pretjerivanja u sobi, ograničite uzorke na jedan zid. Ovaj svijetli zid ističe tamni pod i bijeli krevetić, u stvaranju modernog prostora s tonom personalnosti.

Postojećim komadima dodajte novu namjenu. Ekonomičan i elegantan način da opremite sobu za bebu jeste da ugradite namještaj i dodatke iz drugih prostorija Vašeg doma. Ovaj slatki prostor koristi komade iz sredine stoljeća, uz jednostavni krevetac i orijentalni tepih. Vintage komoda služi kako koristan prostor za presvlačenje, sa dodatnim prostorom za pohranu. Praktično je, rodno neutralno i stilsko, istovremeno.

Izvor: houzz.com

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja