Dječje sobe: 10 ideja neutralnih na spol

 

Ako pripremate gnijezdo za novu prinovu i odoljeli ste saznanju koji je spol bebe, možda trebate inspiraciju oko uređenja. Ili možda Vas jednostavno ne vesele tradicionalne boje? U svakom slučaju, zaboravite zastarjele ideje o plavom za dječake i ružičastom za djevojčice i učinit ćete si život lakšim izabirajući shemu boja koja će odgovarati oba spola. Uz pametno korištenje boje, grafike i dodataka, možete kreirati sobu zbog koje ćete biti ponosni i jedva čekati da donesete bebu kući, a koristit će porodici i u godinama koje dolaze. 

Iskoristite blagi uzorak. Dječija soba odjevena odvažnim, printanim tapetama možda ne pridonosi mirnom prostoru, ali odmorite oči na ovoj blijedoj paleti i uvidite kako uzorak zvijezda djeluje šik zahvaljujući suptilnoj bež. Tihe uspavanke u udobnoj stolici za ljuljanje mogu također olakšati besane noći.

Razbacajte neke oblike. Budite domišljati sa matricama i kreirajte neke originalne ilustracije za Vašu bebu, u koje će gledati. Geometrijski oblici su dovoljno lagani da ih sami napravite i dobro kombinujete sa drugim uzorcima, poput ove printane tropske stolice. Izbjegavajte pretjerivanje ograničavajući ostatak namještaja u bijelo bojene i obične komade.

Pokrenite teme životinja. Nađite inspiraciju u ovoj blijedoj i zanimljivoj prostoriji, koja uključuje ove jednostavne teme žirafa, a zahtjevaju sokolovo oko, koje će primijetiti svaku dobro promišljenu pojedinost. Takav suptilni sastav pristaje kako dječacima, tako i djevojčicama i lako može biti ukrašen šarenim elementima, koji pristaju djetetu kako odrasta.

Izlijepite ju. Za buduće roditelje kojima su potrebna brza rješenja promjene izgleda, odnosno za one koji kreiraju dječji prostor u iznajmljenoj kući, zidne naljepnice mogu biti pametan izbor. Dostupne u širokom rasponu dizajna, one se tako brzo primijene da ćete jedva čekati da se beba rodi i da odaberete sliku koja joj pristaje. Samo odlijepite, zalijepite i to je to!

Zaronite u printane tkanine. Omekšajte običnu sobu uvođenjem lijepih printanih materijala na roletnama, posteljinama, presvlakama ili zavjesama. Pruge, karirano i tačkice su klasični uniseks dizajni, koji dobro djeluju u dječjim prostorima. Zastavice od tkanine također mogu visiti visoko, van dohvata malih ruku, a donijeti dašak neozbiljnosti i zabave.

Održavajte svoj stil interijera. Za one alergične na svijetle boje i oštre uzorke, potražite sjene boja obično povezane s rodno neutralnim prostorima (kao što su žuta i zelena) i umjesto toga odaberite svestrane muljevite nijanse, poput taupe ili sive, više komplementarne sa ostatkom Vašeg doma. Upareno s bijelim krevecom, pastelnim priborom i svilenkastim zavjesama, prostor će biti iznimno suptilan i bit ćete sretni što tu provodite vrijeme.

Dodajte energiju sa naglascima. Ova soba je prva klasa u prikazu kako učinkovito koristiti naglasak boje. Bijeli zidovi i topli drveni namještaj prelijepo sjedaju sa uzorkovanim tepihom i puderasto plavim roletnama. Dodaci vatreno-crvene stvaraju glamurozan kontrast završetku ove upečatljive sheme s uniseks primjenom. Za novi izgled, sve što trebate uraditi jeste ubaciti različit pribor.

Odaberite pametne boje. Plavo-bijela ima umirujuće nijanse sa upravo pravim iznosom zasićenja da doda boje interesa, bez vikanja za pažnju. Ona odgovara oba spola, a može se predstaviti u slojevima, poput ovih letvica i odgovarajućih dekica, stvarajući savremenu sobicu od koje se nećete brzo umoriti.

Odvažite se – na jednom zidu. Ako ne možete odoljeti grafičkom printu, ali se bojite pretjerivanja u sobi, ograničite uzorke na jedan zid. Ovaj svijetli zid ističe tamni pod i bijeli krevetić, u stvaranju modernog prostora s tonom personalnosti.

Postojećim komadima dodajte novu namjenu. Ekonomičan i elegantan način da opremite sobu za bebu jeste da ugradite namještaj i dodatke iz drugih prostorija Vašeg doma. Ovaj slatki prostor koristi komade iz sredine stoljeća, uz jednostavni krevetac i orijentalni tepih. Vintage komoda služi kako koristan prostor za presvlačenje, sa dodatnim prostorom za pohranu. Praktično je, rodno neutralno i stilsko, istovremeno.

Izvor: houzz.com

20
Oct

MS&WOOD obišli učenici iz Bosanske Krupe

«Nadam se da ovi mladi ljudi neće napustiti zemlju kao mno...

17
Oct

MS&WOOD dobitnik prestižne nagrade Pobjednik BIGG SEE Product Design Award 2018

Bosanskohercegovačkom proizvođaču namještaja MS&WOOD pri...

09
Aug

Otvoren prvi vegan concept store u Sarajevu “Zdravo”

Sarajevo, 9. august 2018. – U sarajevskom naselju Miljacka...

16
Nov

MS&WOOD dobitnik dvije prestižne nagrade German Design Award 2018

Bosanskohercegovačka industrija namještaja „MS&WOOD “ ...

18
Jan

Kuhinja je mjesto gdje ima puno toplote

Boje u našem životu igraju veoma važnu ulogu, one djeluju...

19
Jan

...

21
Jan

Dnevna soba - blago u našem “carstvu”

Koliko truda uložimo u našu dnevnu sobu, toliko će nam se...

21
Jan

Dnevni boravak za početnike

Dnevna soba. Kako to samo lijepo zvuči. Pogotovo nakon sveg...

21
Jan

Gledanje nogometnih prijenosa opasno po zdravlje

Mnogi misle da je gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva u ...

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja