NASELJE „MILJACKA“: Sport i rekreacija na dohvat ruke

Novoizgrađeno sarajevsko naselje „Miljacka“ predstavlja pravi raj za sve ljubitelja sporta i rekreacije. Već na pet minuta hoda nalaze se zatvoreni Olimpijski bazen Otoka, biciklistička i pješačka staza, sportski i rekreacioni objekti, bazeni Ilidža, Park šuma Mojmilo, nogometni stadion i drugi.

 

Novoizgrađeno sarajevsko naselje „Miljacka“ predstavlja pravi raj za sve ljubitelja sporta i rekreacije. Već na pet minuta hoda nalaze se zatvoreni  Olimpijski bazen Otoka, biciklistička i pješačka staza kojom ste povezani od Bentbaše do Vrela Bosne, Igmana i Bjelašnice, sportski i rekreacioni objekti, bazeni Ilidža, Park šuma Mojmilo, nogometni stadion i drugi.

Odmah pored naselja “Miljacka” nalaze se dvije izvrsno opremljene teretane za one koji se žele potpuno posvetiti svom psiho-fizičkom zdravlju. Život u gradskom okruženju često je izložen stresu, nedostatku zelenih i rekreativnih površina za ugodno, sigurno i mirno življenje. Upravo zobog toga, naselje “Miljacka” miri te dvije suprotnosti i funkcionira kao mali grad koji pruža sve potrebne sadržaje: stanovanje, rekreaciju, zabavu, edukaciju, poslovanje..., a da ipak obezbjedi život u miru, bez buke, sa vozilima sklonjenim sa dvorišta i slobodnih površina, uz koje se nalaze i sportski tereni za košarku, mali nogomet i dječija igrališta, a u planu je i izgradnja vrtića po savremenim standardima gradnje, odgoja i edukacije najmlađih.


 

Štaviše, nedavno je u neposrednoj blizini naselja izgrađen najveći park u Sarajevu, novi rekretaivno-sportski centar “Safet Zajko” u Halilovićima. Ova “oaza mira” sklonjena od pogleda i bogata prirodnim ljepotama nudi sportske terene, dječije parkove, stazu za trčanje, sprave za vježbanje na otvorenom i slično. Na ovaj način, stanarima naselja “Miljacka” omugućen je dodatni prostor za rekreaciju, odmor i zabavu. 


Osim toga, ubrzo počinje i izgradnja igrališta za djecu unutar samog naselja. Igralište će radi sigurnosti biti pokriveno sigurnosnim kamerama, kao i ulazi stanova, a svaki stan ima vlastiti optički kabl.Inače, naselje "Miljacka" se nalazi u neposrednoj blizini rijeke Miljacka i  Bulevara Meše Selimovića što omogućava brz pristup svim dijelovima grada kao i izlazima iz grada. U neposrednoj blizini su škole, fakulteti, zdravstveni objekati, zgrada Opštine Novi Grad, geografski centar Sarajeva.MS plus

20
Oct

MS&WOOD obišli učenici iz Bosanske Krupe

«Nadam se da ovi mladi ljudi neće napustiti zemlju kao mno...

17
Oct

MS&WOOD dobitnik prestižne nagrade Pobjednik BIGG SEE Product Design Award 2018

Bosanskohercegovačkom proizvođaču namještaja MS&WOOD pri...

09
Aug

Otvoren prvi vegan concept store u Sarajevu “Zdravo”

Sarajevo, 9. august 2018. – U sarajevskom naselju Miljacka...

16
Nov

MS&WOOD dobitnik dvije prestižne nagrade German Design Award 2018

Bosanskohercegovačka industrija namještaja „MS&WOOD “ ...

18
Jan

Kuhinja je mjesto gdje ima puno toplote

Boje u našem životu igraju veoma važnu ulogu, one djeluju...

19
Jan

...

21
Jan

Dnevna soba - blago u našem “carstvu”

Koliko truda uložimo u našu dnevnu sobu, toliko će nam se...

21
Jan

Dnevni boravak za početnike

Dnevna soba. Kako to samo lijepo zvuči. Pogotovo nakon sveg...

21
Jan

Gledanje nogometnih prijenosa opasno po zdravlje

Mnogi misle da je gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva u ...

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja