Domaći hljeb sa 60% heljdinog brašna

Napravite ukusan i zdrav domaći hljeb od dragocjenog heljdinog brašna i uživajte u zdravom obroku.

Sastojci:

  • 400g miješanog heljdinog brašna
  • 250ml tople vode
  • 2 supene kašike maslinovog ulja
  • 1 mala kašičica sode bikarbone
  • 1 mala kašičica šećera
  • 1 mala kašičica soli
  • 1 kesica suhog kvasca

Priprema:

  1. U posudu staviti suhe sastojke: brašno, suhi kvasac, so, šećer, sodu, a zatim ulje i toplu vodu i sve zajedno dobro umjesiti. Nema potrebe posebno stavljati kvasac da nadolazi.
  2. Zamjesiti tjesto i ostaviti oko 30 minuta da odmara.
  3. U podmazanom i pobrasnjenom kalupu ili sa pek papirom, usuti tjesto, poravnati ga i premazati maslinovim uljem.
  4. Ostaviti ga takvog da odmara još 30 minuta.
  5. Peći u zagrijanoj rerni na 220° oko 30-40 minuta, što zavisi od rerne. Provjerite čačkalicom da li je pečen.
  6. Pečeni hljeb izvaditi iz kalupa i na rešetku da malo odmara.
  7. Uživati u ukusnom i zdravom proizvodu :)

Izvor: dukat.co.ba

18
Jan

Kuhinja je mjesto gdje ima puno toplote

Boje u našem životu igraju veoma važnu ulogu, one djeluju...

19
Jan

...

21
Jan

Dnevna soba - blago u našem “carstvu”

Koliko truda uložimo u našu dnevnu sobu, toliko će nam se...

21
Jan

Dnevni boravak za početnike

Dnevna soba. Kako to samo lijepo zvuči. Pogotovo nakon sveg...

21
Jan

Gledanje nogometnih prijenosa opasno po zdravlje

Mnogi misle da je gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva u ...

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja