Karamel kuglice

Sastojci za kuglice:

300 g lješnjak

karamel bombona

2,5 dl mlijeka

400 g mljevenog keksa

100 – 200 g oguljenih i

rezanih lješnjaka

200 g maslaca

 

Sastojci za čokoladnu glazuru:

300 g čokolade za

kuhanje

6 kašika ulja

 

1. Lješnjak karamele lagano otopiti u mlijeku te dodati maslac.

2. Umiješati ostale sastojke i umijesiti. Smjesu ohladiti te oblikovati kuglice.

3. Kuglice ostaviti stajati u frižideru 3 – 4 sata te ih preliti čokoladnom glazurom.

4. Čokoladna glazura.

 5. Čokoladu i ulje lagano otopiti na pari.

 

Kako oguliti lješnjake?

Lješnjake peći u pećnici zagrijanoj na 180 °C dok ne porumene i dok ljuska ne počne pucati. Izvaditi ih iz pećnice, uviti u kuhinjsku krpu i protrljati.

18
Jan

Kuhinja je mjesto gdje ima puno toplote

Boje u našem životu igraju veoma važnu ulogu, one djeluju...

19
Jan

...

21
Jan

Dnevna soba - blago u našem “carstvu”

Koliko truda uložimo u našu dnevnu sobu, toliko će nam se...

21
Jan

Dnevni boravak za početnike

Dnevna soba. Kako to samo lijepo zvuči. Pogotovo nakon sveg...

21
Jan

Gledanje nogometnih prijenosa opasno po zdravlje

Mnogi misle da je gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva u ...

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja