Karamel kuglice

Sastojci za kuglice:

300 g lješnjak

karamel bombona

2,5 dl mlijeka

400 g mljevenog keksa

100 – 200 g oguljenih i

rezanih lješnjaka

200 g maslaca

 

Sastojci za čokoladnu glazuru:

300 g čokolade za

kuhanje

6 kašika ulja

 

1. Lješnjak karamele lagano otopiti u mlijeku te dodati maslac.

2. Umiješati ostale sastojke i umijesiti. Smjesu ohladiti te oblikovati kuglice.

3. Kuglice ostaviti stajati u frižideru 3 – 4 sata te ih preliti čokoladnom glazurom.

4. Čokoladna glazura.

 5. Čokoladu i ulje lagano otopiti na pari.

 

Kako oguliti lješnjake?

Lješnjake peći u pećnici zagrijanoj na 180 °C dok ne porumene i dok ljuska ne počne pucati. Izvaditi ih iz pećnice, uviti u kuhinjsku krpu i protrljati.

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja