Kako urediti malu kuhinju?

Na kuhinjski zid možete ugraditi magnetnu traku na koju ćete moći postaviti noževe i tako uštedjeti još malo mjesta na radnoj površini. Također možete ostali pribor za jelo držati u košari na radnoj površini, a šoljice objesiti na kukice koje ćete postaviti ispod gornjih kuhinjskih ormarića.

Prohodnost kuhinje je drugi faktor na koji trebate obratiti pažnju prilikom uređenja male kuhinje. Ako u maloj kuhinji niste sami, zbog nedostataka mjesta može doći do sukoba i svađa između ukućana. Ukoliko su raspored i prohodnost kuhinje loši, stvari postaju još gore. Ako ne možete otvoriti frižider ili vrata pećnice kada to trebate zato što u kuhinji niste sami razmislite o promjeni rasporeda elemenata i poboljšanje njene prohodnosti. Ukoliko imate kuhinju otvorenu s dvije strane razmislite o postavljanju vrata na jednu stranu. Isto tako možete grickalice i mikrovalnu pećnicu postaviti blizu ulaza u kuhinju kako bi ukućani prilikom korištenja istih što manje smetali u kuhinji.

Treći faktor na koji treba paziti je funkcionalnost kuhinje. Mali kućanski uređaji mogu biti spas u maloj kuhinji. U slučaju da imate samo dva plamenika na štednjaku ili uopće nemate štednjak, aparati poput električnog kuhala, električnog lonca i mikrovalne pećnice mogu vam puno pomoći i nadoknaditi nedostatak štednjaka.

 

Ukoliko vam treba veća radna površina na kojoj ćete pripremati hranu nabavite kolica za serviranje s daskom kao radnom površinom. Kad više ne trebate dodatnu radnu površinu, kolica možete jednostavno odgurati, a uz to ih još možete iskoristiti kao dodatni prostor za skladištenje.

I na kraju estetika. Nema razloga da mala kuhinja ne bude atraktivna. Kako bi učinili prostoriju oku ugodnijom možete bojanjem zidova stvoriti dojam veće kuhinje.

Možete otvoriti kuhinjski zid kako bi vizualno povečali prostor i na mjesto zida postaviti kuhinjski otok kako bi se prostorija činila većom i svjetlijom.

Iako prostorija neće stvarno biti veća dobit ćete nešto više mjesta, a prostor za jelo preselite s vanjske strane bivšeg zida. Ukoliko rušenje zida nije opcija možete tamne ormariće i zidove obojiti svjetlijim, veselijim bojama kako bi atmosfera u kuhinji bila življa.

Izvor: Interijeri.com.hr

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja