Veliki uspjeh bh. industrije namještaja: Fojnički MS&WOOD dobio dvije nagrade za dizajn na ovogodišnjem sajmu u Kelnu

Sarajevo/Köln, 18. januar 2016. -  Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD („Majstori i Drvo“) dobila je dvije nagrade za dizajn na ovogodišnjem sajmu namještaja u Kelnu. Žiri najznačajnijeg sajma namještaja na svijetu nagradio je dizajn stolice i stola iz najnovije linije Primum collection 2016, dizajnirane i proizvodene u tvornici namještaja u Fojnici, a koja je danas premijerno predstaljena na štandu MS&WOOD-a ovog prestižnog sajma.

Stolica i sto fojničkog proizvođača čiji dizajn potpisuje dizajner Avdo Avdagić, nagarađena je u kategoriji Iconic Awards: Interior Inovation.

«Ovo je veliki uspjeh za cijelu bh. industriju namještaja, Fojnicu i, naravno naš MS&WOOD. Pokazali smo još jednom cijelom svijetu da smo u stanju osmisliti, dizajnirati i proizvesti namještaj najzahtjevnijih standarda i najvišeg cjenovnog ranga. Ovo je ujedno i posljednja, treća faza razvoja našeg MS&WOOD-a, jer nakon restruktuiranja iz neperspektivne proizvodnje žice u proizvodnju namještaja, potom ovladavanja tehnološkim procesima i kvalitetom koji su nam donijeli gotovo stopostotni izvoz našeg namještaja u 40 zemalja svijeta, uspješno smo okončali treću fazu razvoja a to je vlastito dizajniranje i proizvodnja namještaja najvišeg ranga kvaliteta za domaće i svjetsko tržište. Naše nagrađene stolice i sto su 100% «Create and made in BiH», kazao je tom prilikom Muhamed Pilav direktor kompanije MS&WOOD.

Stolice i sto iz kolekcije Primum su spoj vrhunskog dizajna, najsavremenije tehnologije i sigurne majstorske ruke. Nagrade Iconic Awards: Interior Inovation dodijelio je žiri u sastavu Barbara Friedrich iz njemačkog časopisa A&W Architektur & Wohnen Hamburg, Andrej Kupetz izvršni direktor Njemačkog udruženja dizajnera Frankfurt am Main, Giulio Ridolfo dizajner iz Udina – Italija,  Gerhard Wolf vlasnik Funktion Möbel iz Darmstadta – Njemačka.

Sajam u Kelnu vrijedi za jedan od najznačajnijih i najvećih sajmova te vrste u svijetu, na kojem se već na početku svake godine promoviraju najsavremeniji dizajn, materijali, i tehnologije. MS&WOOD izlaže ove godine na vlastitom štandu u Hala 2.2. Stand M-026 na kojem se nalaze nagrađene stolica i stol, kao i ostali namještaj nove linije Primum Collection 2016.

Izvor: ms plus

20
Oct

MS&WOOD obišli učenici iz Bosanske Krupe

«Nadam se da ovi mladi ljudi neće napustiti zemlju kao mno...

17
Oct

MS&WOOD dobitnik prestižne nagrade Pobjednik BIGG SEE Product Design Award 2018

Bosanskohercegovačkom proizvođaču namještaja MS&WOOD pri...

09
Aug

Otvoren prvi vegan concept store u Sarajevu “Zdravo”

Sarajevo, 9. august 2018. – U sarajevskom naselju Miljacka...

16
Nov

MS&WOOD dobitnik dvije prestižne nagrade German Design Award 2018

Bosanskohercegovačka industrija namještaja „MS&WOOD “ ...

18
Jan

Kuhinja je mjesto gdje ima puno toplote

Boje u našem životu igraju veoma važnu ulogu, one djeluju...

19
Jan

...

21
Jan

Dnevna soba - blago u našem “carstvu”

Koliko truda uložimo u našu dnevnu sobu, toliko će nam se...

21
Jan

Dnevni boravak za početnike

Dnevna soba. Kako to samo lijepo zvuči. Pogotovo nakon sveg...

21
Jan

Gledanje nogometnih prijenosa opasno po zdravlje

Mnogi misle da je gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva u ...

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja