Sastojci:
5 žumanaca
8 kašika šećera
200 gr. bijele čokolade
5 dcl slatke pavlake..vrhnje za šlag
2 kašike nutelle
Način pripreme:
Žumanca pjenasto umutiti sa šećerom, da pobijele, staviti da se kuhaju na pari. Odmah dodati bijelu čokoladu sobne temperature, miješati smjesu nad parom par minuta, samo dok se čokolada ne istopi i odmah skloniti te ohladiti do sobne temperature.
Slatku pavlaku umutiti, dodati ohlađenu smjesu od bijele čokolade i sve dobro izmiksati.
U kalup staviti najlon ili foliju, i sipati krem. Ostaviti 5-6 kašika krema, izmiješati sa nutellom i rasporediti preko žute kreme. Malo kašikom miješati prema dnu da se kreme izmiješaju.
Ostaviti u zamrzivač na par sati, izvaditi iz kalupa i dekorisati nutellom.
Prijatno!
Izvor: tortekolaci.com
Fojnica, 4. februar 2019. - Bosanskohercegovačkom proizvođ...
Ukoliko hitno ne formiramo vlade u kojima će učestvovati s...
«Nadam se da ovi mladi ljudi neće napustiti zemlju kao mno...
Bosanskohercegovačkom proizvođaču namještaja MS&WOOD pri...
Sarajevo, 9. august 2018. – U sarajevskom naselju Miljacka...
Boje u našem životu igraju veoma važnu ulogu, one djeluju...
Koliko truda uložimo u našu dnevnu sobu, toliko će nam se...
Dnevna soba. Kako to samo lijepo zvuči. Pogotovo nakon sveg...
Mnogi misle da je gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva u ...