Šest odličnih savjeta za bolju organizaciju dječijih stvari i igračaka

Kako bismo Vam pomogli da što bolje organizirate omiljene rekvizite Vaših mališana, donosimo Vam odlične savjete kako da to uspješno izvedete tako da im igračke i stvari budu nadohvat ruke, a da Vaš životni prostor bude uredan i estetski lijep.

1. Igračke ne bi trebale biti u svim prostorijama u domu. Ako sebi ne možete priuštiti cijelu prostoriju, organizirajte jedan kutak u domu samo za njihove igračke. Na taj način naučit ćete ih da je to njihov kutak i u njega stavljajte samo igračke kako ih ne biste zbunili.

2. Organizirajte prikladno skladište za igračke. To ne mora bit ništa otmjeno i skupo, ali težite tome da dođete do ideje na koji način najbolje pospremiti igračke Vaše djece. 

3. Razmišljate kao dizajner. Svaki roditelj želi mirno i ugodno mjesto za svoga mališana. Da biste sobu prilagodili baš njemu, nemojte se bojati upotrijebiti boje, a ako ste u mogućnosti razmišljajte o komadu namještaja u koji ćete moći skadištiti igračke i stvari Vaših mališana, a da im budu dostupni.

4. Kategorizirajte igračke tj. rasporedite ih po vrstama, a nakon toga ih spremajte u zasebne spremnike.

5. Prilagodite dekoraciju djeci. Nemojte previše razmišljati o tome kako sve mora biti onako kako vi mislite da bi trebalo biti. Radi se o sobi Vaših mališana i organizacija ne mora biti uvijek dosadna. Unesite boja i šarenila i tako će se i kutak koji ste namijenili za organizaciju igračaka bolje uklopiti. 

6. Pokušajte označavati sve kutije u kojima se nalaze stvari. Kod manje djece označite slikom, a kod veće napišite na kutije koje stvari se nalaze u njoj. Na taj način ćete Vaše mališane naučiti da stvari uvijek treba razvrstavati prema svrsi.

Izvor: magishome.com

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja