Spas u posljednji čas: Evo briljantnih rješenja za uništenu odjeću i obuću

Mrlje od pudera uklonite kremom za brijanje. Ne vjerujete? Čitajte dalje…

1. Ukoliko ne želite da vam se džemperi filcaju, stavite ih u frižider na kratko. To se posebno odnosi na vaše omiljene džempere koji su od kašmira i argonske vune.

2. Isto možete da uradite sa jeansom ukoliko želite da eleminišete neugodan miris. Spakujte ga u neku plastičnu foliju/ kesu i stavite u zamrzivač koji će ukloniti neugodan miris, eliminišući bakterije koje ga izazivaju. Na taj način ćete moći da prorijedite mašinsko pranje farmerki i spriječite da prebrzo izblijede.

3. Mrlje možete da eleminišete sokom od limuna ili sodom bikarbonom. Samo utrljajte na mjesto s flekom smjesu od limuna i vode. Za malo ozbiljnije mrlje koristite sodu i vodu koju ćete ostaviti nekoliko minuta na umrljanom mjestu, a tek potom potopiti, ili staviti na pranje.

4. Mrlje od dezedoransa na majici možete ukloniti tako što ćete ih istrljati jeansom. Doslovno, uzmite nogavicu svojih farmerki i prebrišite!

5. Votkom uklonite neugodan i jak miris. Ukoliko nemate vremena da operete vašu omiljenu majicu, isprskajte mjesta na kojemm se osjeća neugodan miris votkom. Biće vam potreban raspršivač, da je ne biste baš natopili, a alkohol će eleminisati mirise.

6. Mrlje od pudera uklonite kremom za brijanje. Ako vam se desi da slučajno prilikom skidanja zakačite bluzu ili kragnu šminkom, namažite na to mjesto kremu za brijanje prije nego što je ubacite u mašinu za pranje.

7. Lakom za kosu uklonite mrlje od ruža. Raširite majicu, bluzu, haljinu, bilo koji komad i porskajte umrljano mjesto s lakom. Pustite da odstoji nekoliko minuta dok tkanina ne upije lak, a onda je ubacite u mašinu.

8. Pričvrstite dršku naočala lakom za nokte. Ukoliko vam se ram olabavio i na ivici je da pukne, a nemate pri ruci ljepilo, privremeno rješenje može da vam bude lak za nokte kojim možete da učvrstite dršku.

9. Isto važi za dugme koje je krenulo da se odšiva. Lakom spriječite da se odšije u potpunosti. Još uvijek nije potrebno da vas naučimo kako da ušijete dugme, ali nije za odmet i ovo da znate.

10. Uklonite suhe mrlje od kiše i blata s prevrnute kože turpijom za nokte.

11. Mrlje sa kožnih čizama i cipela možete da uklonite pomoću sirćeta i četkice za zube, ako nemate sredstvo za čišćenje. Nakvasite četkicu sirćetom i polako istrljajte.

12. Ukoliko ste negdje slučajno pocijepali ili izgrebali kožne cipele, ublažite taj detalj svojom omiljenom hidrantnom kremom za lice. Baš kao što štiti vašu kožu od pucanja, pomoći će i kod kože na cipelama.

13. Sodom bikarbonom eleminišite neugodan miris i znoj u vašim cipelama nakon treninga.

14. Sredstvom za čišćenje stakla možete da izglancate i svoje kožne cipele.

15. Ukoliko vam se iscepao brushalter, tačno na mjestu na kojemm je žica, koja može prilično da vas učini nervoznim i da vam iritira kožu, zalijepite flaster i tako zatvorite rupicu.

16. Mrlje od crnog vina možete da uklonite bijelim vinom. Samo polijte umrljano mjesto bijelim vinom i ostavite da odstoji malo prije nego što komad stavite na pranje.

17. Zaustavite cijepanje hulahopki i čarapa tako što ćete na rupicu natapkati malo laka za nokte.

18. Ne radi vam rajsferšlus? Evo rješenja! Uzmite štapiće za uši i malo vazelina ili nekog drugog vrlo masnog preparata, i po ivici povucite nekoliko puta. 

Izvor: Azramag.ba 

20
Oct

MS&WOOD obišli učenici iz Bosanske Krupe

«Nadam se da ovi mladi ljudi neće napustiti zemlju kao mno...

17
Oct

MS&WOOD dobitnik prestižne nagrade Pobjednik BIGG SEE Product Design Award 2018

Bosanskohercegovačkom proizvođaču namještaja MS&WOOD pri...

09
Aug

Otvoren prvi vegan concept store u Sarajevu “Zdravo”

Sarajevo, 9. august 2018. – U sarajevskom naselju Miljacka...

16
Nov

MS&WOOD dobitnik dvije prestižne nagrade German Design Award 2018

Bosanskohercegovačka industrija namještaja „MS&WOOD “ ...

18
Jan

Kuhinja je mjesto gdje ima puno toplote

Boje u našem životu igraju veoma važnu ulogu, one djeluju...

19
Jan

...

21
Jan

Dnevna soba - blago u našem “carstvu”

Koliko truda uložimo u našu dnevnu sobu, toliko će nam se...

21
Jan

Dnevni boravak za početnike

Dnevna soba. Kako to samo lijepo zvuči. Pogotovo nakon sveg...

21
Jan

Gledanje nogometnih prijenosa opasno po zdravlje

Mnogi misle da je gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva u ...

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja