MS&WOOD organizovao obilazak tvornica u Prnjavoru za učenike drvoprerađivačke škole iz Fojnice

Prnjavor/Fojnica, 14. juni 2016. - Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD koja svoje pogone ima u Fojnici, organizovala je obilazak učenika drvoprerađivačke škole iz Fojnice kompanijama u Prnjavoru. Obilazak je organiziran za 25 učenika i profesora Srednje mašinske škole „Zijah Dizdarević“ Fojnica sa ciljem da se učenici upoznaju sa uspješnim bh. kompanijama koje se bave proizvodnjom namještaja, njihovom tehnologijom i metodama proizvodnje. Prva kompanija koju su obišli bila je Export City.

Kompanija upošljava 180 radnika, i vrijedi za tvornicu koja se usavršila u tapaciranju stolica, a gdje su učenici mogli vidjeti najnovije cuttere (za kožu i tekstil). Kompanija radi za renomirane italijanske i njemačke brandove, a na kraju posjete učenicima i profesorima su uručeni prigodni pokloni. Druga tvornica koju su učenici obišli je Standard Prnjavor. Kompanija ima 360 zaposlenih i kao takva je najveća fabrika u Prnjavoru. Proizvode pločasti namještaj i asesoare za IKEA-u.

Učenici su imali priliku vidjeti savremene metode lakiranja, zatim ljepljenje furnira i obradu masivnog drveta. Nakon obilaska Sajma privrede u tešnju i tamošnjih tvornica, ovo je druga po redu posjeta jednom bh. gradu i njegovim proizvodnim kapacitetima. Plan je da do kraja školovanja učenici srednjih škola iz Fojnice obiđu sve ključne fabrike u BiH, kako bi se upoznali sa tehnologijom i proizovdnim procesima u što širem obimu, ne samo iz drvne industrije.

18
Jan

Kuhinja je mjesto gdje ima puno toplote

Boje u našem životu igraju veoma važnu ulogu, one djeluju...

19
Jan

...

21
Jan

Dnevna soba - blago u našem “carstvu”

Koliko truda uložimo u našu dnevnu sobu, toliko će nam se...

21
Jan

Dnevni boravak za početnike

Dnevna soba. Kako to samo lijepo zvuči. Pogotovo nakon sveg...

21
Jan

Gledanje nogometnih prijenosa opasno po zdravlje

Mnogi misle da je gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva u ...

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja