MS&WOOD organizovao obilazak tvornica u Prnjavoru za učenike drvoprerađivačke škole iz Fojnice

Prnjavor/Fojnica, 14. juni 2016. - Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD koja svoje pogone ima u Fojnici, organizovala je obilazak učenika drvoprerađivačke škole iz Fojnice kompanijama u Prnjavoru. Obilazak je organiziran za 25 učenika i profesora Srednje mašinske škole „Zijah Dizdarević“ Fojnica sa ciljem da se učenici upoznaju sa uspješnim bh. kompanijama koje se bave proizvodnjom namještaja, njihovom tehnologijom i metodama proizvodnje. Prva kompanija koju su obišli bila je Export City.

Kompanija upošljava 180 radnika, i vrijedi za tvornicu koja se usavršila u tapaciranju stolica, a gdje su učenici mogli vidjeti najnovije cuttere (za kožu i tekstil). Kompanija radi za renomirane italijanske i njemačke brandove, a na kraju posjete učenicima i profesorima su uručeni prigodni pokloni. Druga tvornica koju su učenici obišli je Standard Prnjavor. Kompanija ima 360 zaposlenih i kao takva je najveća fabrika u Prnjavoru. Proizvode pločasti namještaj i asesoare za IKEA-u.

Učenici su imali priliku vidjeti savremene metode lakiranja, zatim ljepljenje furnira i obradu masivnog drveta. Nakon obilaska Sajma privrede u tešnju i tamošnjih tvornica, ovo je druga po redu posjeta jednom bh. gradu i njegovim proizvodnim kapacitetima. Plan je da do kraja školovanja učenici srednjih škola iz Fojnice obiđu sve ključne fabrike u BiH, kako bi se upoznali sa tehnologijom i proizovdnim procesima u što širem obimu, ne samo iz drvne industrije.

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja