Gavrilo Grahovac:„Danas smo vrlo zadovoljni i sretni“

Veliki stanovi ne moraju biti najbolja solucija za stanare. Gospodin Gavrilo Grahovac, penzioner u Sarajevu koji je u svom radnom vijeku obnašao visoke funkcije i vodio velike projekte, odlučio se zajedno sa svojom suprugom, prodati stan na jednoj od najatraktivnijih lokacija u gradu, kako bi kupio stan u naselju Miljacka.

„Bilu su veliki režijski troškovi za nas dvoje koji živimo u trosobnom stanu od 85 m2. Samo grijanje smo svaki mjesec plaćali  124 KM i ljeti i zimi. Vodu plaćate po glavi stanara bez obzira koliko trošite. Nemate parking, a imate viška stambenog prostora. Zato smo odlučili da taj stan koji je na lijepom mjestu, komforan, uređen, zamijenimo za ono što je razumno i finansijski povoljno“.

Neke od pogodnosti življenja u naselju Miljacka, ističe Grahovac, je mogućnost da se uštedi novac, energija, resursi i vrijeme za održavanje i opremanje stana. Manji dom će vam pomoći da odredite prioritete u vašem životu i opremite ga samo onim što vam je neophodno.

S druge strane, pojašnjava Grahovac naselje Miljacka se nalazi u samom srcu Sarajeva, jednako udaljen od svih njenih dijelova. Prostranost i položaj stanova okrenut prema suncu su samo neke od prednosti ovog stana.

„Sada imamo trosoban stan od 48 kvadrata, lijepo uređen, sa svim što dvoje ljudi koji tu stanuju trebaju imati. Stan je završen i predat nama na korištenje daleko prije roka koji je bio ugovoren. Sve u stanu funkcioniše besprijekorno. Grijanje i vodu plaćamo onoliko koliko potrošimo, što znaci da postoje mjerila za potrošnju. Za grijanje dajemo ukupno 25 KM mjesečno, ako niste u stanu nemate troškova. Parking je uređen i prostran“.

Kako gospodin Grahoavc kaže, cijene su stanova su izvanredne, “za novac koji smo utrošili od prodaje našeg stana, kupili smo i opremili ovaj stan i još je preteklo za novi život”.

 

“Puno je prednosti koje smo dobili kupovinom ovog stana, a koliko sam vidio, i za mlade ljude. Mnogo mladih ljudi, i mladih bračnih parova živi u naselju ‘Miljacka’. Danas smo vrlo zadovoljni i sretni”, završava Grahovac.

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja