54. Međunarodni sajam namještaja u Beogradu: MS&WOOD regiji predstavio svoju svjetski nagrađivanu “Primum collection 2016”

U planu zapošljavanje 50 novih radnika i dodatna investicija od 1 milion eura

Beograd, 10. novembar 2016. – Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD („Majstori i Drvo“) predstavila se na ovogodišnjem 54. Međunarodnom sajmu namještaja u Beogradu svojom Primum collection 2016.

«Nakon internacionalnog uspjeha Primum collection 2016 sa kojom je MS&WOOD osvojio najviše nagrade i ocjene na prestižnom sajmu u Kelnu, Triennalu umjetnosti i dizajna u Milanu, te na sajmu u Parizu, odabrali smo podijum Međunarodnog sajama u Beogradu kako bi i regionalnom tržištu predstavili jednu od najnagrađivanijih kolekcija namještaja iz Bosne i Hercegovine”, izjavio je Muhamed Pilav direktor kompanije MS&WOOD.

Više puta nagrađivani namještaj koji se proizvodi u Fojnici izazvao je ove godine pažnju svjetskih arhitekata, dizajnera enterijera i vlasnika salona luksuznog namještaja. Namještaj vrhunskog kvaliteta MS&WOOD pod etiketom “create in B&H” već je sastavni dio ponude salona namještaja u New Yorku, Parizu, Južnoj Koreji, Maroku, itd.

MS&WOOD zapošljava 300 radnika, godišnje proizvodi 500.000 stolica, koje izvozi u 40 zemalja svijeta. Plan je da do 2020. godine dostigne proizvodnju 1 milion komada namještaja godišnje. U planu je zapošljavanje dodatnih 50 radnika, a iduće godine MS&WOOD će u novu opremu investirati milion eura.

Sajam u Beogradu je najvažniji događaji u Jugoistočnoj Evropi u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja. Na izložbenom prostoru od 55.000 m2 učestvovat će 520 izlagača iz 45 zemalja, a očekuje se više od 85.000 posjetilaca.

 Izvor: mcm.ba 

18
Jan

Kuhinja je mjesto gdje ima puno toplote

Boje u našem životu igraju veoma važnu ulogu, one djeluju...

19
Jan

...

21
Jan

Dnevna soba - blago u našem “carstvu”

Koliko truda uložimo u našu dnevnu sobu, toliko će nam se...

21
Jan

Dnevni boravak za početnike

Dnevna soba. Kako to samo lijepo zvuči. Pogotovo nakon sveg...

21
Jan

Gledanje nogometnih prijenosa opasno po zdravlje

Mnogi misle da je gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva u ...

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja