Radnici MS&WOOD-a na Vranici ove godine zasadili 21.000 sadnica šume

Fojnica, 23. novembar 2016. – Radnici bosanskohercegovačke industrije namještaja MS&WOOD (Majstori i drvo) iz Fojnice zasadili su ove jeseni u akciji pošumljavanja više od 10.000 sadnica smrče na širem lokalitetu planine Vranica.

Proljetos su radnici ove kompanije zasadili 11.000 sadnice, što je ukupno više od 21.000 sadnica. Prošle godine MS&WOOD je otkupila u državnim šumarijama 8.000 kubika bukove oblovine, što znači da je ova komapnija za svaki preuzeti kubik oblovine zasadila više od dvije sadnice.

“Ovo je model za spas BH. šuma. Kada bi sve drvoprerađivačke kompanije i šumska gazdinstva u Bosni i Hercegovini uradili isto, uz prirodni prirast ovo bi našu državu dovelo u neke normalne okvire srednje bogatih zemalja kvalitetnom šumom. Sve ostalo vodi ka dugoročnom uništenju našeg najvažnijeg resursa za razvoj. Mi sa ovakvom praksom nastavljamo i iduće godine, a pozivamo i ostale da nam se pridruže”, izjavio je Muhamed Pilav direktor kompanije MS&WOOD.

“Uvozimo drvo kao sirovinu iz Hrvatske i drugih zemalja, a proizvodimo najbolji i najljepši namještaj na svijetu. Da je tako govore mnogobrojne međunarodne nagrade. Ove godine naš namještaj ocijenjen je najvišim nagradama na prestižnom sajmu namještaja u Kelnu, a na Triennalu umjetnosti i dizajna u Milanu koji je najznačajnije mjesto te vrste na svijetu, bh. namještaj je prvi put uvršten u redovnu postavku Triennala i to prvi put od njegovog osnivanja 1923. godine. Na svjetstkoj izložbi namještaja u Parizu, naš namještaj je pobrao najbolje kritike”, kazao je Pilav.  

Akcija pošumljavanja provedena je u saradanji sa “Šumarijom Fojnica” - Šume SBK. Sadnice smrče koje su zasađene na lokalitetima Pogorelica i Garež osigurala je “Šumarija Fojnica” iz rasadnika Busovača.

 

20
Oct

MS&WOOD obišli učenici iz Bosanske Krupe

«Nadam se da ovi mladi ljudi neće napustiti zemlju kao mno...

17
Oct

MS&WOOD dobitnik prestižne nagrade Pobjednik BIGG SEE Product Design Award 2018

Bosanskohercegovačkom proizvođaču namještaja MS&WOOD pri...

09
Aug

Otvoren prvi vegan concept store u Sarajevu “Zdravo”

Sarajevo, 9. august 2018. – U sarajevskom naselju Miljacka...

16
Nov

MS&WOOD dobitnik dvije prestižne nagrade German Design Award 2018

Bosanskohercegovačka industrija namještaja „MS&WOOD “ ...

18
Jan

Kuhinja je mjesto gdje ima puno toplote

Boje u našem životu igraju veoma važnu ulogu, one djeluju...

19
Jan

...

21
Jan

Dnevna soba - blago u našem “carstvu”

Koliko truda uložimo u našu dnevnu sobu, toliko će nam se...

21
Jan

Dnevni boravak za početnike

Dnevna soba. Kako to samo lijepo zvuči. Pogotovo nakon sveg...

21
Jan

Gledanje nogometnih prijenosa opasno po zdravlje

Mnogi misle da je gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva u ...

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja