MS&WOOD svoju novu kolekciju “Elle” premijerno predstavlja na sajmu namještaja u Kelnu

Sarajevo/Keln, 12. januar 2017. – Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD („Majstori i Drvo“) predstavit će se na ovogodišnjem prestižnom Međunarodnom sajmu namještaja u Kelnu na vlastitom štandu sa svojom novom kolekcijom Elle proizvedenom u Fojnici. Nakon prošlogodišnjeg uspjeha postignutog na ovom sajmu sa svojom Primum collection 2016 i osvojenim nagradama za dizajn i kvalitet, koje su otvorile vrata ovom vrhunskom namještaju u galerijama širom svijeta, MS&WOOD će i sa novom «Elle» kolekcijom nastojati postići isti uspjeh.

 

«Nakon internacionalnog uspjeha postignutog prošle godine na sajmu u Kelnu, zatim Triennala umjetnosti i dizajna u Milanu, te uspjeha na sajmu u Parizu, odabrali smo podijum Međunarodnog sajama u Kelnu kako bi predstavili našu najnoviju kolekciju namještaja Elle, za koju kažu da je ‘sofisticirana ljepota’. Elle je proizvedena najmodernijim tehnologijama obrade drveta na 5-osnim CNC mašinama, u kombinaciji sa tehnikama klasičnog stolarstva, i ručne obrade u završnici. Nadamo se visokim ocjenama za kvalitet i dizajn, novim ugovorima i još većem svjetskom uspjehu. Sajam u Kelnu je idealno mjesto za takvo što. Jedan dio našeg tima već je u Kelnu, a i mi ćemo im se uskoro pridružiti, odakle ćemo izvještavati o reakcijama na našu novu kolekciju”, izjavio je Muhamed Pilav direktor kompanije MS&WOOD.

I kod stolice i stola iz kolekcije Elle primjetna je pažljivo modelirana estetska strana koja daje komplementarnost s različitim namještajem. Kolekcija Elle koristi minimalnu količinu materijala kako bi dosegla optimlanu strukturalnu veličinu, a ovi bezvremenski dijelovi namještaja napravljeni su od vrlo kvalitetnog drveta.

Kolekciju Elle dizajnirala je sarajevska dizajnerica Nataša Perković. Jedna je od najistaknutijih dizajnerica mlađe generacije. Diplomirala je i magistrirala na Odsjeku za produkt dizajn Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, gdje danas studentima prenosi svoja znanja. Karijeru je započela u britanskoj dizajnerskoj agenciji The Partners u Londonu, a potom u Fondaciji Cittadellarte – Fondazione Pistoletto u industrijskoj zoni Piemonte u Italji. Nakon vrijednih inostranih iskustava Nataša se vraća u svoj rodni grad, Sarajevo, i nastavlja uspješnu dizajnersku karijeru.

Više puta nagrađivani namještaj koji se proizvodi u Fojnici izazvao je prošle godine pažnju svjetskih arhitekata, dizajnera enterijera i vlasnika salona luksuznog namještaja. Namještaj vrhunskog kvaliteta MS&WOOD pod etiketom “create in B&H” već je sastavni dio ponude salona namještaja u New Yoruku, Parizu, Južnoj Koreji, Maroku, itd.

MS&WOOD zapošljava 300 radnika, godišnje proizvodi 500.000 stolica i 100.000 komada stolova, koje izvozi u 40 zemalja svijeta. Plan je da do 2020. godine ova kompanija dostigne proizvodnju 1 milon komada namještaja godišnje.

Sajam u Kelnu vrijedi za jedan od najznačajnijih i najvećih sajmova te vrste u svijetu, na kojem se već na početku svake godine promoviraju najsavremeniji dizajn, materijali, i tehnologije. MS&WOOD izlaže ove godine na vlastitom štandu u Hali 2.2, (PURE PLATFORMS), štand O-031-N-026.

 

Kontakt: Muhamed Pilav, 061 220 986

20
Oct

MS&WOOD obišli učenici iz Bosanske Krupe

«Nadam se da ovi mladi ljudi neće napustiti zemlju kao mno...

17
Oct

MS&WOOD dobitnik prestižne nagrade Pobjednik BIGG SEE Product Design Award 2018

Bosanskohercegovačkom proizvođaču namještaja MS&WOOD pri...

09
Aug

Otvoren prvi vegan concept store u Sarajevu “Zdravo”

Sarajevo, 9. august 2018. – U sarajevskom naselju Miljacka...

16
Nov

MS&WOOD dobitnik dvije prestižne nagrade German Design Award 2018

Bosanskohercegovačka industrija namještaja „MS&WOOD “ ...

18
Jan

Kuhinja je mjesto gdje ima puno toplote

Boje u našem životu igraju veoma važnu ulogu, one djeluju...

19
Jan

...

21
Jan

Dnevna soba - blago u našem “carstvu”

Koliko truda uložimo u našu dnevnu sobu, toliko će nam se...

21
Jan

Dnevni boravak za početnike

Dnevna soba. Kako to samo lijepo zvuči. Pogotovo nakon sveg...

21
Jan

Gledanje nogometnih prijenosa opasno po zdravlje

Mnogi misle da je gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva u ...

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja