MS&WOOD na Izložbi u Šangaju predstavljen zajedno sa najboljim primjerima inovativnog dizajna današnjice

Šangaj, 13. mart 2017. - Bosanskohercegovački proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD predstavio je svoje kolekcije “Primum” i “Elle” na Izložbi “Design Shanghai” održanoj od 8. do 11. marta u ovom kineskom gradu. Proizvodi MS&WOOD bili su izloženi u hali “Contemporary Design” u kojoj su predstavljeni najbolji primjeri savremenog i inovativnog dizajna današnjice.

 

Riječ je o najposjećenijoj međunarodnoj izložbi, odnosno sajmu dizajna u Aziji, ali i četvrtom najposjećenijem događaju ovog tipa na svijetu.

MS&WOOD se predstavio višestruko nagrađivanim kolekcijama namještaja proizvedenim u Fojnici, svojim prvijencem, kolekcijom “Primum”, koju je razvio bh. dizajner Ado Avdagić, te svojom najnovijom kolekcijom “Elle”, bh. dizajnerice Nataše Perković, a koje su fojnički majstori umjeli pretvoriti u namještaj vrhunskih performansi.

Veliko priznanje bosanskohercegovačkom dizajnu odano je pozivom organizatora bh. dizajnerici i višoj asistentici na Odsjeku za produkt dizajn na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, Nataši Perković, da održi predavanje na Design Forumu u okviru Izložbe u Šangaju. Tema Foruma je bila “globalni dizajn - kako postići humanost i autentičnost u proizvodnom procesu koji sve više ovisi o mašinama”, a Perković je predavala na temu "Elle Collection: Beauty + Quality = Sustainability" (Kolekcija Elle: Ljepota + Kvalitet = Održivost).

U okviru programa ovog četverodnevnog Foruma učestvovalo je trideset vodećih dizajnera, zajedno sa ikonama svjetske dizajn-scene kao što su Dakota Jackson, Karim Rashid i Jamy Yang, te najtalentiraniji mladi dizajneri današnjice kao što su Paul Cocksedge, Benjamin Hubert, Bethan Laura Wood i Joyce Wang.

Izložba “Design Shanghai” zbog svoje posebnosti se ne odvija na tipičnom sajmištu, već u izuzetno živopisnom prostoru nekadašnje palate koja je pretvorena u izložbeni “Shanghai Exhibition Center”. Sama Izložba je izrazito selektivnog tipa i do sada su se na njoj predstavili isključivo vrhunski brendovi globalnog značaja, kao što su Zaha Hadid Design, Moroso, Porada, Alessi, Magis, Swarovski, i njima slični.

 

https://www.dezeen.com/tag/shanghai/

http://edition.cnn.com/2015/03/27/travel/design-shanghai-2015/index.html

20
Oct

MS&WOOD obišli učenici iz Bosanske Krupe

«Nadam se da ovi mladi ljudi neće napustiti zemlju kao mno...

17
Oct

MS&WOOD dobitnik prestižne nagrade Pobjednik BIGG SEE Product Design Award 2018

Bosanskohercegovačkom proizvođaču namještaja MS&WOOD pri...

09
Aug

Otvoren prvi vegan concept store u Sarajevu “Zdravo”

Sarajevo, 9. august 2018. – U sarajevskom naselju Miljacka...

16
Nov

MS&WOOD dobitnik dvije prestižne nagrade German Design Award 2018

Bosanskohercegovačka industrija namještaja „MS&WOOD “ ...

18
Jan

Kuhinja je mjesto gdje ima puno toplote

Boje u našem životu igraju veoma važnu ulogu, one djeluju...

19
Jan

...

21
Jan

Dnevna soba - blago u našem “carstvu”

Koliko truda uložimo u našu dnevnu sobu, toliko će nam se...

21
Jan

Dnevni boravak za početnike

Dnevna soba. Kako to samo lijepo zvuči. Pogotovo nakon sveg...

21
Jan

Gledanje nogometnih prijenosa opasno po zdravlje

Mnogi misle da je gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva u ...

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja