Mirza Ramić kao radnik godine tvornice namještaja MS&WOOD nagrađen porodičnim ljetovanjem u Antaliji

Fojnica, 5. septembar 2017. – Mirza Ramić izabran je za radnika godine bosanskohercegovačke industrije namještaja MS&WOOD (Majstori i drvo), a kao nagradu je dobio 7 dana ljetovanja u Turskoj.

Ramić se već vratio iz Antalije gdje je sa suprugom i kćerkom koristio aranžman all inclusive, a izabran je na osnovu glasanja u tvornici, kao i ocjenom komisije i to za izuzetno zalaganje i doprinos razvoju kompanije. Prošle godine je Aziz Bukvić koji je po zanimanju stolar, a koji u tvornici radi kao glavni majstor, kao radnik godine nagrađen istom nagradom. 

Ramić je rođen 1982. godine. U ovoj fojničkoj tvornici radi od njenog otvaranja 2012. godine. “Počeo je kao električar, bez puno znanja i iskustva, ali je stalnim učenjem, trudom i zalaganjem rastao skupa sa ovom kompanijom. Danas je vrhunski majstor. Na Mirzu uvijek možemo računati, jer je čovjek koji živi i radi u skladu sa ključnim vrijednostima naše kompanije a to su poštenje, znanje, zalaganje, odgovornost i održivi razvoj, te kao takav zaslužuje titulu radnika godine“, kazala je Mirsada Softić rukovoditeljica odjela ljudskih resursa u kompaniji MS&WOOD.

Osim nagrade radnika godine, u MS&WOOD-u se svakog mjeseca bira i radnik mjeseca, a sa ovom praksom biranja najboljeg radnika će se nastaviti i ubuduće. 

“Moj primjer pokazuje da se učenje i trud uvijek isplate. Prije pet godina počeo sam kao električar a danas sam glavni majstor električar na održavanju. U početku nisam imao veliko znanje u svom zanatu. Međutim, kolege i okruženje su bili izuzetni. Kako je firma rasla, imao sam puno prilika da učim i nisam ih propuštao, uvijek sam se trudio da steknem novo znanje, ostajao duže na poslu. Biti radnik godine ovako uspješne tvornice za mene je velika čast”, izjavio je Ramić.

Bosanskohercegovački proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD zapošljava 350 radnika. Kompanija čiji pogoni se nalaze u Fojnici izvozi u 50 razvijenih zemalja svijeta. MS&WOOD je vlasnik četiri nagrade Iconic Awards: Interior Inovation Winner u kategoriji inovativnog namještaja za stolice i stolove kolekcija «Primum» i «Elle» prestižnog Sajmu u Kelnu (IMM Cologne). Namještaj vrhunskog kvaliteta MS&WOOD već je sastavni dio ponude salona namještaja u New Yorku, Parizu, Južnoj Koreji, Kini, itd. Već nekoliko godina u okviru tvornice organiziran je “MS&WOOD College” u kojem je primijenjen koncept “cjeloživotnog učenja”. Osim učenika srednje škole koji obavljaju praksu, College pohađaju i već zaposleni radnici i menadžeri u ovoj kompaniji koji žele napredovati i postati vrsni majstori i inženjeri.

 

20
Oct

MS&WOOD obišli učenici iz Bosanske Krupe

«Nadam se da ovi mladi ljudi neće napustiti zemlju kao mno...

17
Oct

MS&WOOD dobitnik prestižne nagrade Pobjednik BIGG SEE Product Design Award 2018

Bosanskohercegovačkom proizvođaču namještaja MS&WOOD pri...

09
Aug

Otvoren prvi vegan concept store u Sarajevu “Zdravo”

Sarajevo, 9. august 2018. – U sarajevskom naselju Miljacka...

16
Nov

MS&WOOD dobitnik dvije prestižne nagrade German Design Award 2018

Bosanskohercegovačka industrija namještaja „MS&WOOD “ ...

18
Jan

Kuhinja je mjesto gdje ima puno toplote

Boje u našem životu igraju veoma važnu ulogu, one djeluju...

19
Jan

...

21
Jan

Dnevna soba - blago u našem “carstvu”

Koliko truda uložimo u našu dnevnu sobu, toliko će nam se...

21
Jan

Dnevni boravak za početnike

Dnevna soba. Kako to samo lijepo zvuči. Pogotovo nakon sveg...

21
Jan

Gledanje nogometnih prijenosa opasno po zdravlje

Mnogi misle da je gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva u ...

Balkon

Dječija soba

Spavaća soba

Dnevna soba

Virtual Tour

Kuhinja